Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 színvonalas magyarországi pályázat a csúcstechnológiai versenyen

Dotkom

15 színvonalas magyarországi pályázat a csúcstechnológiai versenyen

Tőke-befektetés a nyertes jutalma.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Bolgár Menedzsment és Technológiai Intézettel közösen, az Intel Corporation kezdeményezésére és támogatásával, Magyarországon és hat másik európai országban (Bulgária, Románia, Csehország, Törökország, Görögország, Lengyelország) első alkalommal hirdette meg a csúcstechnológia területén, NOVATechCom címmel Innovációs Technológiai Üzleti Terv Versenyét, az USA-beli „Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” program részeként.

A versenyre a következő témakörökkel lehetett nevezni: félvezetők, hardware; mobil és wireless; digitális elektronika; kiskereskedelmi és fogyasztói szoftverek; vállalati szoftverek és IT; energia és áram előállítás; nanotechnológia.

A rövid meghirdetési idő ellenére, július 28-ig, 15 színvonalas magyarországi pályázat érkezett a MISZ-hez – döntően az informatika területéről –, a Szövetség formai ellenőrzés után az összeset továbbította a nemzetközi regionális előzsűrinek. Az országonkénti két-két legjobb pályázatot augusztus végéig választja ki az Intel képviselője által vezetett nemzetközi zsűri. Az értékelés legfontosabb kritériuma, hogy az új technológia bevezetése mind a befektetők, mind az érintett iparág számára jelentős haszonnal járjon.

A kiválasztottak szeptember 21-ig részletesen kidolgozzák üzleti tervüket, melyet október 6-án mutatnak be szóbeli előadás formájában, a szófiai elődöntőben. Az elődöntő két legjobb pályázata 20000, ill. 10000 dollárt nyer, valamint kijut az október 24-i döntőbe, az USA-beli Berkleybe.

A kaliforniai döntő nyertesei fődíjként megkapják a kívánt tőke-befektetéseket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés