Connect with us

Hirdetés

technokrata

Uniós megmérettetésen innen, nemzeti fordulón túl

Dotkom

Uniós megmérettetésen innen, nemzeti fordulón túl

Európai Vállalkozás Díj 2006.

Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) gazdaságfejlesztési szakállamtitkára bejelentette az Európai Vállalkozási Díj magyarországi fordulójának díjazottjait. A versenyben helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programok vehettek részt. A nemzeti fordulót követő európai megmérettetésre a „Széchenyi Kártya” és a „Vállalkozom, tehát leszek” projekt kerül.

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipar Főigazgatósága idén első alkalommal hirdette meg az Európai Vállalkozás Díjat. A bizottság az elismerést minden év decemberében osztja ki, öt kategóriában. Az összességében legjobb program a zsűri nagydíjában részesül.

A díjra a — nemzeti fordulót bonyolító — GKM, a versenyszabályoknak megfelelően helyi és regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programokat várt, beleértve azokat az együttműködéseket is, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek, illetve civil szervezetek között jöttek létre.

A díjjal pénzjutalom nem jár, célja a különböző helyi és regionális vállalkozásfejlesztési programok elismerése, széles körű megismertetése és a már sikeres programok további hasznosításának ösztönzése.

Az európai döntőbe országonként két, különböző kategóriában nyertes pályázat nevezhető..

A nemzeti fordulóra 17 pályázat érkezett, amelyeket a zsűri az eredetiség és megvalósíthatóság, a helyi gazdaságra gyakorolt hatás, a helyi közösség bevonása és a program további sikeres alkalmazása alapján értékelt.

A bírálók egybehangzó véleménye szerint a döntőbe a következő programok kerülnek:
– a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Rt. Széchenyi Kártya konstrukciója mint sikeres nemzeti projekt;
– a Junior Achievement Magyarország Alapítvány „Vállalkozom tehát leszek” projektje, amely egy európai szinten ismert és elismert program sikeres adaptációja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés