Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső szerver újdonság a Sun-tól

Laptop

Világelső szerver újdonság a Sun-tól

A Sun bemutatta a világ első, mindössze 4U magasságú házba szerelt, 16 processzoros x64-es kiszolgálóját.


A Sun Microsystems három új x64-es (x86-os architektúrájú, 64 bites) termékével ismét a kiszolgálórendszerek fizikai korlátait feszegeti. Az újdonságok: a mindössze 4U magasságú házban található első 16 processzoros x64-es szerver, a világ első hibrid adatszervere, és a szintén világelső, ténylegesen kompromisszumok nélküli pengekiszolgáló-platform.

Az adatközponti alkalmazások valamint a nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC), virtualizációs és többrétegű webes alkalmazások kezeléséhez kifejlesztett új Sun Fire X4600-as kiszolgáló, a Sun Fire X4500-as adatszerver és a Sun Blade 8000 moduláris kiszolgálórendszer a Solaris 10 operációs rendszerrel együttesen alkalmazva a 64 bites technológia eddig ismeretlen alkalmazási területeit tárják fel előttünk, ráadásul a hasonló megoldásokhoz képest nagyobb teljesítményt, hatékonyabb energiahasznosítást, jobb felügyelhetőséget és hosszabb hasznos élettartamú adatközpontokat ígérnek.

Egyetlen rendszergyártó cég sem tud a világ legfejlettebb operációs rendszereként számon tartott Solaris 10-hez ilyen átfogó megoldást kínálni. Sőt, a Sun meglévő x64-es kiszolgálóihoz hasonlóan, ezek a rendszerek is kiválóan működnek a Linux vagy a Windows szokásos változatain.

A bejelentés igazolni látszik a Gartner Dataquest 2006. május 23-án kiadott, 2006 első negyedévére készített ˝Worldwide Servers Quarterly Statistics Database˝ című jelentését, mely szerint a Sun világszerte a UNIX-platformra épülő szerverek legnagyobb szállítójának számít mind a bevételek, mind az eladási darabszámok alapján. A jelentés arra is rámutat, hogy éves szinten az öt legnagyobb szervergyártó közül, illetve negyedéves szinten a három legnagyobb cég közül egyedül a Sun volt képes növelni bevételeit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés