Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több a szélessávú csatlakozás

Laptop

Egyre több a szélessávú csatlakozás

A Magyar Telekom Csoport hazai vezetékes szegmensének eredményeit jelentősen javította a szélessávú csatlakozások számában tapasztalt növekedés, valamint a javuló létszámhatékonyság.

A Magyar Telekom Csoport vezetékes szegmensének bevételei 1,7%-kal 74,7 milliárd forintra nőttek 2005. IV. negyedévben 2004 azonos időszakához képest, az EBITDA-ráta 32,5% volt. A negyedévben tapasztalható bevételnövekedés magyarázata, hogy feloldásra került a mobil végződtetési díjak változásához kapcsolódó korábbi negyedévekben könyvelt bevételcsökkenésből 3 milliárd forint. A belföldi és nemzetközi forgalmi bevételek együttesen 10,3%-kal csökkentek, elsősorban a vezetékes vonali versenytársak és a mobil helyettesítés miatti forgalomcsökkenés következtében. Az alacsonyabb mobil végződtetési díjak és a kedvezményes tarifacsomagok is hozzájárultak a bevétel csökkenéséhez.

A bérelt vonali és adatátviteli szolgáltatások bevételei ugyanakkor az ADSL-csatlakozások száma emelkedésének köszönhetően 19,1%-kal tovább nőttek. A szélessávú csatlakozások száma (főként ADSL és kábel) 2005 végén megközelítette a 358 ezret. Az erősödő mobil helyettesítés és a számhordozhatóság hatására az üzleti és lakossági szegmensben egyaránt felgyorsult a vonalszám csökkenése (2005 végére 5,1%-kal csökkent 2004 végéhez képest). A hatékonyságnövelés érdekében tett erőfeszítéseknek köszönhetően az egy alkalmazottra jutó vezetékes vonalszám – a Magyar Telekomra vetítve – 489-re nőtt. Az összes T-Com vonal 66%-a tartozott valamelyik kedvezményes díjcsomagba, ami 2005. IV. negyedév végén közel 1,8 millió vonalat jelentett. A T-Online Magyarország, a Magyar Telekom internetes leányvállalata 7,7 milliárd forint bevételt ért el 2005 utolsó három hónapjában a 2004 azonos időszakában elért 5,8 milliárd forinttal szemben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés