Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebookok és a mobiltelefon

Laptop

Notebookok és a mobiltelefon

A következő generációs noteszgépek már képesek lesznek a mobiltelefonos kapcsolatok kezelésére is, ha minden a tervek szerint alakul.

A notebookok esetében a vezetékmentes internetezésnek igazából az Intel Centrino platformja adott komoly lökést: a mobiltechnológia megjelenése ugyanis magával hozta a wireless kommunikációt biztosító chipet is. Jelenleg már a Centrino harmadik generációjánál járunk, és az első, 802.11b standard óta mára a legtöbb eszköz már a 802.11a és g szabványokat is támogatja – ezek többek közt nagyobb adatátviteli sebességet ígérnek. A vezetékmentes kapcsolatokból kimaradt viszont a mobiltelefonos hálózatok kezelése. Eddig.

A GSM Association és az Intel a minap jelentette be, hogy szövetséget hoztak létre, melynek célja, hogy a jövő laptopjaiban megtalálható legyen a 3G-s mobilszabvány integrációja. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az első eszközök már az idei év végén megjelenhetnek, mondta Sean Maloney, az Intel Mobility Groupjának vezető menedzsere. Az eszközök integrált SIM-olvasóval is el lesznek látva, közölte Maloney, aki szerint a fejlesztés révén a hordozható számítógépek igazi multikommunikációs terminállá válnak: támogatni fogják a GSM-et, a GPRS-t, az EDGE-et, a 3GSM-et, a HSDPA és a Wi-Fi hálózatokat.

A mobilkommunikációs oldalról olyan vállalatok által a terv mellé, mint az Orange, a Vodafone vagy az Egyesült Államokban közismert Cingular.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés