Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM és Google: Kéz a kézben

Laptop

IBM és Google: Kéz a kézben

Az IBM a Google-el karöltve közösen készíti el új szoftverét, melynek segítségével különféle gyógyászati eszközökből kinyert adatokat lehet feltölteni a Google Health-be (egészség), és más személyes egészségügyi adatbázisokba.

A betegek így könnyebben és valós időben konzultálhatnak orvosaikkal, és egyéb egészségügyi szakértőkkel a program segítségével. A beteg kórlapja megosztható az orvosok között, természetesen teljes diszkréció mellett – áll az IBM közleményében.

A Google Health alkalmazása hivatalosan 2008 májusától érhető el. A felületen a felhasználók tárolhatják, szerkeszthetik és megoszthatják egészségügyi kartonjukat és személyes egészségügyi adataikat online.

Magyarországon a Google Health-hez hasonló site a Betegszoba.hu. A portál az interneten segíti a beteg embereket gyógyulásukban azáltal, hogy egy egységes, jól kezelhető platformot nyújt a felhasználóknak tapasztalataik, a gyógyulások történetének megosztására és a betegek közötti kommunikációra.

A Betegszoba.hu on-line egészségügyi közösségi portál 2008. májusában az Orvosiszótár.hu, Laboreredmény.hu és BNO10.hu oldalak megvásárlásával azon céllal jött létre, hogy mind az orvosok és mind a betegek számára kínáljon olyan, kézzel fogható ingyenes szolgáltatásokat, melyek megkönnyítik a magyarországi orvosok és betegek mindennapi boldogulását.

A site-ot a kormányzat beválasztotta a Bevált Gyakorlatok Műhelyébe, mely a nemzetközi gyakorlat példájára, az epractice.eu honlaphoz hasonló céllal és tartalommal, azonban alapvetően a hazai eredmények bemutatására fókuszálva indult el a Bevált Gyakorlatok Műhelye (BGYM). Az oldal rugalmas keretrendszere lehetőséget teremt a sikeres e-közigazgatási fejlesztési projektek tapasztalatainak megosztására, az elért eredmények ismertetésére



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés