Connect with us

Hirdetés

technokrata

Multi-Touch: többujjas követőrendszer az új Apple laptopokban

Laptop

Multi-Touch: többujjas követőrendszer az új Apple laptopokban

Akár 50%-kal több ujjunkat használhatjuk.

Az új MacBook Pro a legújabb, akár 2,6 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorokat tartalmazza. Maximális kiépítettség esetén 4 GB 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárral és 300 GB-os merevlemezzel rendelkezik; emellett 512 MB dedikált grafikus tárral felfegyverzett GeForce 8600M GT grafikus vezérlovel látták el. Az új MacBook Pro modellek Multi-Touch ujjkövetoje lehetové teszi anyagok, objektumok mozgatását, pörgetését, elforgatását, nagyítását-kicsinyítését egyszeru két- (vagy három)ujjas gesztusokkal. Új, hátulról megvilágított billentyuzettel vannak felszerelve, így kényelmesen használhatók akár rosszul megvilágított helyeken, mutermekben, repülogépen, konferencia teremben is. Az önmuködo háttérfény-érzékelo szenzor segít a képernyo és a billentyuzet megvilágítását optimális értéken tartani.

A 13”-es fényes szélesvásznú képernyovel épített új MacBook modellek három alapkonfigurációban kaphatók – fehér színben 2,1 vagy 2,4 GHz-es processzorral, 120 vagy 160 GB-os merevlemezzel, valamint fekete színben, 2,4 GHz-es processzorral és 250 GB-os merevlemezzel. Az új 2,4 GB-os modell már alapkiépítésben 2 GB RAM tárral van felszerelve, amely 4 GB-ig bovítheto.

Minden MacBook és MacBook Pro számítógép beépített iSight kamerát tartalmaz, melynek segítségével bárhonnan lehet videó konferenciát kialakítani. A MagSafe tápegység-csatlakozó mágneses elven muködik, így önmuködoen szétkapcsol, ha a kábelt valami megrántja, így védi a számítógépet a leeséstol. A legújabb elozetes 802.11n szabványnak megfelelo vezeték-nélküli illeszto mellett az új mobil modellek még 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet illesztot, analóg és digitális hang be- és kimenetet, USB 2.0 és FireWire kapukat, valamint beépített SuperDrive meghajtót tartalmaznak.

Minden Mac számítógép, így az új mobil MacBook és MacBook Pro modellek is elore telepítve tartalmazzák az Apple digitális-életstílus szoftverét, az iLife ´08 csomagot, mely az iPhoto, iTunes, GarageBand, iMovie, iDVD és iWeb programok legújabb változatait gyujti egyetlen integrált csomagba. Emellett természetesen a Mac OS X operációs rendszer legújabb 10.5 „Leopard” változatát is, mely egyebek között teljesen újraírt Finder programot tartalmaz, QuickLook és Spaces szolgáltatásokkal. A Leopard operációs rendszer ráadásul a Mail és iChat programok továbbfejlesztett, új változatait is tartalmazza, valamint támogatja az Apple új Time Machine biztonsági adatmento szolgáltatását is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés