Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most már ne vegyen HD DVD-lejátszót!

Dotkom

Most már ne vegyen HD DVD-lejátszót!

A Toshiba feladhatja a harcot az új típusú DVD-k versenyében.

A Toshiba megszüntetheti a HD DVD szabvány támogatását – ismerte el a társaság az erről szól lapértesülésekre reagálva. Ezzel eldőlhet az új típusú, a réginél sokkal jobb képet nyújtó és jóval több film egy lemezen való eltárolását lehetővé tevő új DVD-formátumok közötti verseny, azaz a Sony Blu-ray megoldása lehet a győztes.

Az utóbbi mellett szól, hogy öt nagy hollywoodi filmstúdió csak Blu-rayban jelenteti meg filmjeit – legutoljára a Warner Bros jelentette be, hogy megszünteti a HD DVD-s kiadást. A Wal-Mart, a világ legnagyobb áruházlánca szintén egyértelműen a Sony technológiája mögé állt, csak Blu-ray-lejátszókat forgalmaz. (A két szabvány sem a régi DVD-lejátókkal, sem egymással nem kompatibilis.) Végül az egyik nagy amerikai videokölcsöző lánc, a Netflix is bejelentette, hogy csak az utóbbi szabvány szerint rögzített filmeket tart készletében.

A Sony 30 évvel ezelőtt elvesztett egy szabványharcot: a VHS legyőzte a cég Betamax rendszerét, így az lett a hagyományos videomagnók technológiája az előbbi. Most főként annak köszönheti sikerét, hogy PlayStation 3 videojáték-konzoljába beépít egy Blu-ray lejátszót, és a tulajdonában lévő filmstúdió is természetesen egyből emellé állt.

Szakértők szerint a szabványháború lezárultával felfuthat az új típusú DVD-k terjedése, mert a vevők eddig a bizonytalanság miatt tartózkodtak a vásárlástól.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés