Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vista SP1 – crack és teljesítmény

Laptop

Vista SP1 – crack és teljesítmény

Újabb információk a Windows Vista első javítócsomagjáról.

Egy hete számoltunk be arról, hogy ugyan a hivatalos megjelenés ideje március elejére esik, a Microsoft operációs rendszerének első javítócsomagját már le lehet tölteni. Az ugyanis kiszivárgott, és a nagy P2P file-cserélő oldalak révén gyorsan el is terjedt a felhasználók között. Arról, hogy milyen újdonságokat hozott a csomag, bővebben itt.

Két kérdés tartja igazán lázban a felhasználókat – legalábbis azokat, akik nem átallják illegális forrásokból, engedély nélkül installálni az SP1-et. Az első az operációs rendszer „törhetőségére” vonatkozik természetesen. Redmondban ugyanis komolyan fogadkoztak, hogy a service pack 1 kiadásával megszüntetik a legáltalánosabban kihasznált kiskaput: azt a trükköt, amellyel az úgynevezett kipróbálási időszak (grace time period) korlátlan időre kiterjeszthető. Nos, az SP1 debütálásával szinte egy időben megjelent hozzá a crack is. A törést alkalmazva minden további kellemetlenség nélkül használható a javítócsomag, még akkor is, ha az operációs rendszer illegálisan fut a számítógépen. Hasonló a helyzet a BIOS hack esetében is.

Teljesítmény
Korábbi ismertetőnk szerint a Vista számos tekintetben fürgébbé vált az SP1 telepítése után, ám az első átfogó tesztek szerint bizony maradtak még hiányosságok. A legtöbb javulás driverekkel kapcsolatos, így ha a felhasználó ezeket folyamatosan frissítgette az elmúlt egy évben, akkor nagy előrelépést nem fog tapasztalni. Ellenben például a 2.0-s USB merevlemezekre való állománymásolás bizonyos esetekben jelentősen, akár 50 százalékkal is lelassulhat, állítja a Cnet egyik tesztelője. Ugyanakkor a belső winchesterről egy másik merevlemezre való, vagy a winchesteren belüli másolások gyorsabbak lettek – a kép tehát vegyes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés