Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóvá válnak a szupermobilok

Dotkom

Olcsóvá válnak a szupermobilok

Okos mobilok eszeveszett harca kezdődött az idei első mobilvásáron.

Az mindentudó mobiltelefonok legújabb képviselőit mutatják be a világ vezető gyártói a várhatóan 50-60 ezer látogatót vonzó barcelonai Mobile World Congress kiállításon.

A Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója négy új multimédiás készülékét, illetve térképszoftvere legújabb változatát mutatja be. Ez utóbbi a világ első gyalogosoknak szánt navigációs rendszere. A társaság azt is bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a Facebookkal, az egyik legnépszerűbb internetes közösségi portállal az együttműködés lehetőségeiről. A társaság azt is bejelentette, hogy lehetővé teszi majd a Google keresőjének telepítését telefonjaira. A Nokia hasonlóan jár el a Yahoo, a Microsoft, a kínai Baidu és az orosz Yandex esetén, mondván: a cég internetes stratégiájának része, hogy a lehető legszélesebb választási lehetőséget nyújtsa a felhasználóknak.

A Samsung, a piac második legnagyobb szereplője, illetve az LG Electronics olyan készülékekkel állt elő, amelyek a Mobile Linux Alapítvány szoftverének segítségével válnak internetezésre is alkalmas zsebszámítógépekké. Az ingyenesen hozzáférhető Linux a pc-k világában a Microsoft Windows legnagyobb ellenfele, s az alapítvány szándékai szerint az lesz a mobiltelefonok meghódításáért folyó harcban is. A Linux mellett szól, hogy a Google is erre építi saját mobilplatformját, a várhatóan egy év múlva piacéretté váló Androidot.

A Sony Ericsson, a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártója viszont a konkurens, a Microsoft Mobile operációs rendszerre épülő okos telefonját mutatta be Barcelonában, amelyet az év végén akar piacra dobni. Emellett hat további új készülékkel is előállt a cég, amelyek közül kettő – az Apple iPhone-ja teremtette divatnak megfelelően – érintőképernyős.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a legokososabb mobilok egyenlőre nettó áron is 700-800 euróba kerülnek – egyelőre. A brutális verseny a következő években szoríthatja le az árukat az átlagfogyasztó számára is megfizethető szintre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés