Connect with us

Hirdetés

technokrata

EDS: 2 millió USD értékű beruházás a régióban

Dotkom

EDS: 2 millió USD értékű beruházás a régióban

Kapacitásbővítés az EDS vasvár-rábahídvégi Szolgáltató Központjában.

Az EDS bővítette rábahídvégi Szolgáltató Központját. Az ünnepélyes átadáson részt vett Garamhegyi Ábel, külgazdaságért felelős helyettes államtitkára. A mintegy 500 ezer dolláros beruházás eredményeként a központ területe 400 négyzetméterrel bővült, és kiegészült egy 300 négyzetméteres raktárhelyiséggel is. A beruházás közel 90 új munkaerő felvételére ad lehetőséget.

„A beruházás megmutatja, mennyire látszólagos az ellentét a multinacionális nagyvállalatok és a helyi kis- és középvállalkozások között. Hiszen a térség számára ez egy virágzó helyi vállalkozás, mégis színvonalában, hatékonyságában egy nemzetközi nagyvállalat“ – mondta Garamhegyi Ábel, külgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

„A beruházás kulcsszerepet játszik az EDS magyarországi és EMEA régiós (Európa, Közel-Kelet, Afrika) stratégiájában, mivel a dokumentum-feldolgozás biztosítja a hátteret a tavaly megnyitott budapesti Regionális Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Központ működéséhez, ahonnan 17 ország pénzügyi tevékenységét látjuk el. A mostani beruházással együtt az EDS 2 millió USD értékű beruházást valósított meg a régióban“ – mondta dr. Szakál László, az EDS ügyvezető igazgatója.

A vasvár-rábahídvégi Szolgáltató Központ
A vasvár-rábahídvégi Szolgáltató Központ az EDS három magyarországi regionális központjainak egyike, az EDS Best Shore programjának részeként működik. A best shore az EDS globális szolgáltatási stratégiája, amely segítségével az ügyfelek a világ bármely pontjáról hozzáférhetnek a forrásokhoz.

A vasvári Szolgáltató Központ 1998 végén kezdte meg működését, amikor a General Motors az európai gyártó létesítményeiből ide helyezte az adatbeviteli, iratkezelési, iratok számítógépre-viteli és archiválási tevékenységeit. Később, az addig elsősorban a GM-re koncentráló tevékenységet kiterjesztették további ügyfelekre és folyamatokra is.

„A folyamatos bővülés eredményeként a központ jelenleg három épületben nyújt elsősorban személyügyi és dokumentumkezelési szolgáltatásokat magyar és külföldi ügyfeleknek egyaránt. Ügyfeleink között tudhatjuk többek között a GM Europe, az Infineon, és a GE Hungary vállalatát” – mondta Wessely István az EDS Magyarország COO-ja, a vasvár-rábahídvégi központ igazgatója.

Az EDS mint munkaadó
Az EDS a térségben lévő három telephelyén összesen 180 főt foglalkoztat: Vasváron 100 fő, Rábahídvégen 60 fő, Szentgotthárdon 20 fő az alkalmazott munkatársak száma. A központban a munkatársak 35%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-tudással.

„Célunk, hogy elsősorban a munkaügyi kirendeltség által leginkább ”veszélyeztetett” csoportokból válasszunk munkaerőt, persze a megfelelő végzettség mellett. Így a felsőfokú végzettségűeken kívül igyekszünk érettségizett pályakezdőket és tartós munkanélkülieket is alkalmazni” – mondta Wessely István.

A Szolgáltató Központ tevékenysége
A központ fő szolgáltatási körét a bérelszámolás, repülőjegy-feldolgozás, elektronikus és fizikai archiválás, a rendszer- és alkalmazástámogatás jelenti. A HR-szolgáltatási csoport évente 18 ezer munkavállaló teljeskörű bérelszámolását és kapcsolódó szolgáltatásait végzi, évi 600 ezer db repülőjegyet szortíroznak és mintegy évi 72 ezer repülőjegyet adatait rögzítik a munkatársak. A pénzügyi szolgáltató központ háttértevékenységeként 17 országból érkező 2 millió oldal dokumentum kerül szkennelésre, 300 ezer számla és 220 ezer útiköltség elszámolás kerül évente feldolgozásra. A GM részére évi 720 ezer oldal dokumentum szkennelését, indexálását, tárolását, és az elektronikus adatok másolását végzik a rábahídvégi központban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés