Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ultrakönnyű, ellenálló Panasonic noteszgépek

Laptop

Ultrakönnyű, ellenálló Panasonic noteszgépek

A két új Toughbook modell kis tömegével és strapabírásával tűnik ki társaik közül.

A Toughbook T4 és W4 modellek magnéziumötvözetű vázzal készülnek, amely egyrészt könnyebb kivitelt tesz lehetővé, másrészt ez a kialakítás ellenállóbb a fizikai behatásokkal szemben. Nem meglepő módon a noteszgépekbe kerülő 40 GB-os winchesterek a rázkódásra kevésbé érzékenyebbek. A kültéri munkát támogatandó, a kijelző visszatükröződés-gátló bevonatot kapott, s a mérnökök arra is odafigyeltek, hogy a sokat utazó felhasználóknak ne kelljen pár óránként hálózati csatlakozásért rohangálniuk – a T4-es 9,5, a W4-es 6 órán keresztül folyamatosan használható, egyetlen akkumulátortöltéssel.

Az egyelőre csak az USA-ban, 2150 dolláros indulóáron megvásárolható eszközök 12,1 colos LCD-vel rendelkeznek, a T4-es változat érdekessége, hogy érintőképernyős kialakítású. Ez utóbbi tömege még az 1,5 kilogrammot sem éri el (a W4-es hasonló paramétere 1,3 kilogramm). Mindezt úgy, hogy a noteszgép egy integrált DVD/CD-RW kombómeghajtót is magába foglal.

Centrino platformra alapul mindkét változat; a Pentium M processzorok egy ultraalacsony feszültségen üzemelő, 1,2 GHz-es órajelű változata (753) dobog mesterséges szívként a hordozható számítógépekben. Operatív táruk alapkiépítettség esetén 512 MB-nyi memóriából áll; ez 1 GB-ig bővíthető. Az Intel PRO/Wireless 2915ABG modulja biztosít 802.11a/b/g típusú vezetékmentes hálózati csatlakozásokra lehetőséget – ezt egyébként egy kapcsolóval könnyen lehet ki- és bekapcsolni.

A két notebook Windows XP SP2-vel előre telepítetten kerül forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés