Connect with us

Hirdetés

technokrata

Menta 2005 – Informatikai Menedzser Találkozó, 2005. szeptember 9-11.

Dotkom

Menta 2005 – Informatikai Menedzser Találkozó, 2005. szeptember 9-11.

Szeptember 7-ig még lehet regisztrálni az idén immár 12. alkalommal megtartott menedzsertalálkozóra!

Idén immáron 12. alkalommal rendezi meg az IVSZ menedzsertalálkozóját szeptember 9-11. között, ezúttal új helyszínen, Siófokon a 4 csillagos exkluzív Azúr Hotelben. A szakmai politikai közélet találkozóján az Informatikai Vállalkozások Szövetségének tagjai idén is jelentős kedvezményekkel vehetnek részt.

A tervezett program szerint 2005. szeptember 9-én pénteken Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke tart köszöntőt, melyet Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter nyitóbeszéde követ. A nagyszabású grill vacsorát, melyet a Kürt Zenekar koncertje kísér, elnökségi kerekasztal megbeszélés előz meg. Aki kérdez: IVSZ tagság, aki válaszol: IVSZ elnökség.

2005. szeptember 10-én, szombaton Kovács Zoltán elnök „IKT = Versenyképesség: 2005 – Az IVSZ státuszriportja” címmel tart beszámolót. A magyar informatikai piacot Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter veszi górcső alá kormányzati szemszögből, megjelenik az IKT szektor számokban, és fény derül az IKT szerepére a gazdaságban (előre felvett videófelvétel formájában). Ezt követően Baráth Etele, Európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter az információs társadalom helyzetét elemzi a pénzügyi perspektíva tükrében, Magyarország és Európa politikáját vesézve. Catherine Guan Ju, a ZTE Corporation Hungary képviseletvezetője a magyar informatikai piac kihívásait Ázsiából nézve vizsgálja, amit egy amerikai elemzés követ Horváth László (ActiveMedia Ltd.) vezetésével. A globális informatikai piacot Magyarországról nézve Szőke Márton, az Indextools ügyvezető igazgatója és Vinnai Balázs, az IND Kft. ügyvezető igazgatója tanulmányozza közös előadásban. Még az ebéd előtt a magyar informatika társadalmát Desseffy Tibor szociológus boncolgatja. Az étkezés után a menedzserek megismerhetik a siker kulcsát: „Az innováció és a K+F helyzete Magyarországon, összehasonlításban a nemzetközi gyakorlattal” című kerekasztal beszélgetésen, melynek meghívott résztvevői:

  • Vass Ilona Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, elnökhelyettes asszony
  • Fodor István, Ericsson Magyarország Kft., elnök
  • Reszler Ákos, ScanSoft-Recognita Rt., vezérigazgató
  • Risztics Péter, BME Informatikai Központ, igazgató
  • Moderátor: Vahl Tamás IVSZ elnökségi tag.

Ezt követően egy újabb szemszögből, az „átlagember” szemével tanulmányozza Uj Péter (Index) és Vértes János Andor (Prim Online) a magyar informatikát, majd az NFT I. programjainak informatikai hatásairól szóló kerekasztal beszélgetésen az NFT II. informatika helyét és helyzetét, a tervezett IKT “nagyprojekteket” taglalják IVSZ-es, GKM-es és fideszes beszélgetők. A piackutatás keresleti és kínálati oldalát vizsgálja Andrássy Tamás, a BellResearch Kft. üzletfejlesztési igazgatója és Tom Shwieters, IDC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A siker másik kulcsát, azaz „A Társadalmi Párbeszéd, a hazai helyzet összehasonlításban az Európai Unió gyakorlatával” című kerekasztal beszélgetést egy másik teremben hallgathatják a résztvevők, amit sikertörténetek követnek – Gyurós Tibor Díj döntősei, nyertesei sikereikről, tapasztalataikról.

A 2005-ös Menta második napját az „IVSZ Minősített Szoftver Exportőr 2005” ünnepélyes díjátadója, vacsora és Jazz party zárja az uszodában. 2005. szeptember 11-én vasárnap szabadidős sport programok, vetélkedők zajlanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés