Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csatlakozott a BSA-hoz a Graphisoft

Laptop

Csatlakozott a BSA-hoz a Graphisoft

Magyar taggal bővült a Business Software Alliance (BSA). A mai napon a 3D és 5D építészeti szoftverek fejlesztésével foglalkozó Graphisoft csatlakozott az Üzleti Szoftver Szövetséghez, ezzel tízre nőtt a szervezet magyarországi tagjainak száma.

A Graphisoft a BSA tagsággal nemcsak szoftvermegoldásai szerzői jogvédelmét szeretné biztosítani, hanem társadalmi szerepvállalása részeként támogatni kívánja a szervezet szerzői jogvédelemmel és a szoftvergazdálkodással kapcsolatos oktató és felvilágosító munkáját.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Graphisoft csatlakozik a BSA-hoz. Fontosnak érezzük kiemelni, hogy a BSA sokféle szoftvercég képviselője Európában és a világon – a világpiacot vezető óriáscégektől egészen a gyorsan növekvő, helyi piacokról induló vállalatokig” – mondta Sebők Erzsébet, a BSA szóvivője. „A szoftverek illegális használata mérettől függetlenül, globális és lokális szinten egyaránt minden szoftvercéget érint. A BSA ezen a területen akar a vállalatoknak segíteni az oktatás, tájékoztatás és a szerzői jogvédelem és –érvényesítés eszközeivel ” – tette hozzá a szervezet szóvivője.

„A Graphisoft a vállalati és felhasználói érdekeket is képviseli a BSA-hoz történt csatlakozással. A Graphisoft és ügyfelei is intellektuális javak előállításával foglalkoznak, erre az alkotótevékenységre építettük vállalkozásainkat. Közös kötelességünk tehát a szellemi termékek védelme, továbbá az is, hogy védjük azon felhasználóinkat, akikkel szemben az illegális szoftvereket használók inkorrekt versenyhelyzetet teremtenek” – mondta Giovanna Mandato, a Graphisoft nemzetközi marketing igazgatója. „Ezt az érdekképviseletet BSA tagként kívánjuk kialakítani itthon és a nagyvilágban” – tette hozzá Kovács Kornél, a Graphisoft nemzetközi értékesítési menedzsere.

A Business Software Alliance (BSA – Üzleti Szoftver Szövetség) célja, hogy a kormányzati és gazdasági szféra összes szereplőjével elfogadtassa a jogtiszta szoftverek használatának fontosságát, és jogvédő tevékenységével támogassa az informatikai iparág fejlődését. Ezen célok elérése és a szerzői jogok védelmének érvényesítése érdekében csatlakozott a Graphisoft a BSA-hoz.

A BSA széleskörű nemzetközi hálózattal rendelkezik, ez a világ 83 országában jelenlevő Graphisoft számára is jelentős előnyöket biztosít. A Graphisoft és a BSA jelenleg Magyarországon és Csehországban érvényes együttműködésének kiterjesztése után, a szervezet akár az egész világon képviselheti a magyar szoftvercég érdekeit.

A BSA az elmúlt időszakban stratégiai változáson ment keresztül. A negatív hangvételű kampányok és akciók helyett a szervezet a széleskörű oktató és tájékoztató tevékenységre helyezi a hangsúlyt, ezzel kívánja elérni, hogy a vállalkozások szoftverhasználata jogszerű legyen, és elterjedjen a szoftvergazdálkodás nemzetközileg már elfogadott gyakorlata. Ez a stratégiai váltás egybeesik a Graphisoft elképzeléseivel és érdekeivel is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés