Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rossz év vár a számítógép-gyártókra

Dotkom

Rossz év vár a számítógép-gyártókra

A cégek és az állami szervek három százalékkal fognak kevesebbet fordítani számítógépek, szoftverek és telekommunkiációs eszközök beszerzésére idén, mint az előző évben derül ki a Forrester Research tanulmányából. Az elemző cég nem jósol hosszú ideig tartó visszaesést; 2010-ben már kilenc százalékos emelkedésre számítanak.

Az eladások csökkenésének az oka a Forrester Research szerint a recesszió mellett a dollár árfolyamának emelkedése. Ezen kívül fontos tényező még a szerver piac régóta tartó csökkenése, és az, hogy a vállalatok kezdik felismerni, hogy munkatársaik netbookokat és telefonokat is használhatnak bizonyos munkák elvégzésére, és ezek kevesebbe kerülnek, mint a személyi számítógépek, írja az AP.

Az elemző cég szerint az eladások csökkenése nem fogja érinteni a szektor minden szegmensét. A szoftvereladások várhatóan nem csökkennek majd, mivel a cégek a megfelelő szoftverek használatával pénzt takaríthatnak meg, a számítógépek eladásai viszont négy százalékkal is eshetnek mivel az új számítógépek beszerzését gyakran halasztják el a vállalatok, ha kevesebb bevételük van a tervezettnél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés