Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb és legkönnyebb HD videókamerája

Laptop

A világ legkisebb és legkönnyebb HD videókamerája

A Sony bejelentette a HDR-HC3E típusjelű nagyfelbontású digitális videokamerát, mely könnyen kezelhető, kompakt méretben professzionális színvonalú, nagyfelbontású videominőséget kínál.

A HC3E a HDR-HC1 digitális nagyfelbontású Handycam utódja, amely 2005 júliusában jelent meg a piacon, a nagyfelbontású HD-televíziók egyre növekvő népszerűségétől kísérve.


Az új HDR-HC3E nagyobb érzékenységgel és jobb képminőségben készíti a videofelvételeket, fénykép esetén pedig 4 megapixeles felbontást alkalmaz. Ezt a teljesen új, kizárólagos Sony technológia, a ClearVid CMOS-érzékelő teszi lehetővé, amely a szintén saját fejlesztésű új Enhanced Imaging Processor képfeldolgozóval párosítva meglepően jó eredményt nyújt: kiváló minőségű felvételei nagy felbontásban és magas érzékenységgel készülnek. Az Enhanced Imaging Processor a nagy pixelmennyiség feldolgozása mellett a felvett jelenet sötétebb és világosabb területeit is képes felmérni, és ennek megfelelően élethű színreprodukcióval alkotja meg a képeket.

Párhuzamos felvétel
Mostantól akár videofelvétel rögzítése közben is készíthetünk nagyfelbontású, 2,3 megapixeles fényképeket, melyek ideiglenesen a kamkorder belső memóriájába kerülnek, majd később átvihetők a Sony Memory Stick Duo kártyára.

Egyenletes lassított felvétel (Smooth Slow Rec)
Ezzel az új Sony jellemzővel megoldhatóvá vált a speciális lassított effektusokat tartalmazó nagysebességű filmfelvétel. Az Enhanced Imaging Processor gondoskodik arról, hogy a képek nagyon nagy sebességgel kerüljenek rögzítésre, amely normál üzemmódban másodpercenként 50, míg lassított üzemmódban 200 mezőt jelent. Egyszerre 3 másodpercnyi felvétel készíthető így, mellyel a mozgó tárgyak részletei kiválóan megörökíthetők.

HDMI-képesség
Az új Sony HDR–HC3E egyik nagy előnye a HDMI-képesség, ami egyben válasz is a HDTV-felhasználók egyre népesebb táborának igényeire. Mivel a HDMI-kábelen keresztül a kamkorder nagyfelbontású video- és audiojelei tömörítés nélkül kerülnek továbbításra, a digitális kép- és/vagy hangfelvételek minőségromlás nélkül és egyszerűen játszhatók vissza a tévékészüléken.

Életre kelnek a színek
A Sony legújabb HDV-kamkordere 2,7 colos (6,5 centiméter) Clear Photo LCD Plus kijelzővel büszkélkedik. Felületének tükröződésmentes bevonata erős napsütésben is jó minőségű képkeresést és nézegetést biztosít. A készülék Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektívje 10-szeres optikai zoommal és 30 milliméteres szűrőátmérővel rendelkezik. A lencsék többrétegű T-bevonata egyrészt minimálisra csökkenti a tükröződéseket és a becsillanást, másrészt növeli a kontrasztot, s ezáltal ragyogóan élénk képeket, természetes színtelítettséget, és a finom árnyalatoknál pontos megjelenítést tesz lehetővé. Nagyítás és közelítés esetén a 10-szeres optikai zoomkapacitás biztosít kiváló képminőséget.

Jó minőség és egyszerű használat
A készülék használatának egyszerűségéhez nagyban hozzájárul a kisebb tömeg és a kisebb méret: mindössze 500 grammos tömegével a HC3E 25 %-kal könnyebb elődjénél, a HC1-nél (680 gramm); térfogata pedig 26 %-kal (660-ról 490 cm3-re) csökkent ugyanehhez a készülékhez képest, így igazán kompakt és könnyen hordozható modell kerekedett belőle.

Működtetését és a felvételi beállítások elvégzését a Sony egyedülálló, egy gombnyomásos hozzáférést biztosító Easy Handycam (˝könnyű kezelés˝) menüje teszi egyszerűvé. Ez a funkció kikapcsolja a menü bonyolultabb elemeit, így a felhasználó könnyen és gyorsan választhat az alapbeállítások elvégzésére szolgáló menüpontok közül, melyek a képernyőn nagy, jól olvasható betűkkel jelennek meg.

Európában a Sony HDR-HC3E 2006 áprilisától kerül a boltokba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés