Connect with us

Hirdetés

technokrata

eContentPlus és GVOP tájékoztató

Laptop

eContentPlus és GVOP tájékoztató

Információs nap az IHM-ben az EU „e-tartalom-plusz” programjáról és a GVOP információs iparág fejlesztését célzó pályázatairól.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), az IT Kht. és a Magyar Tartalomipari Szövetség szakértői 2005. június 29-én információs napon tájékoztatták a szakmai közönséget az Európai Unió eContentPlus, azaz „e-tartalom-plusz” elnevezésű, 149 millió euró keretösszegű programjáról, valamint a hazai nemzeti fejlesztési terv keretében az információs (digitális tartalom) iparág fejlesztésére kiírt pályázatokról, a pályázatkészítéssel és bírálati szempontokkal kapcsolatos hasznos információkról.

Az Európai Unió 2005-2008-ig tartó „e-tartalom-plusz” közösségi programjának célja a digitális tartalom hozzáférhetőbbé, felhasználhatóbbá és hasznosíthatóbbá tétele az Európai Unión belül, egy többnyelvű, multikulturális környezetben. A program bővíti a felhasználók választási lehetőségeit, továbbá támogatja az ismeretekkel gazdagított digitális interakció új módjait.

A program emellett strukturált keretet biztosít az európai minőségi digitális tartalom – a Digitális Tartalom Európai Térsége – számára, megkönnyítve a tapasztalatok és a legmegfelelőbb gyakorlat átadását, valamint a tartalomágazatok, a tartalomszolgáltatók és a felhasználók közötti hatékony együttműködést.

Az „e-tartalom-plusz” célterületei:

  • területi adatok, adatbázisok;
  • oktatási és képzési tartalmak;
  • kulturális és tudományos tartalmak.

A közösségi program megvalósítására 2008. december 31-éig 149 millió euró pénzügyi keret áll rendelkezésre, amelyből a 2006. december 31-éig terjedő időszakban 55,6 millió eurót pályázhatnak meg az uniós tagországok jogi személyeinek konzorciumai.

Az uniós pályázaton való sikeres magyar részvétel érdekében az IHM a MATISZ-szal, mint nemzeti kontaktponttal együttműködve nemzeti szinten, valamint Ausztria, Csehország, Szlovákia partnertárcáival együtt nemzetközi szinten nyújt támogatást.

Az információs napon az IT Kht. – az IHM pályázatainak kezelésére és kiemelt informatikai projektjeinek irányítására létrehozott szervezet – szakértői a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának (GVOP) 4.2 intézkedéséről, az információs (digitális tartalom) iparág fejlesztésére kiírt pályázatairól tartottak tájékoztatót.

4.2.1 Üzleti tartalomfejlesztés támogatása kis- és középvállalkozások számára

A támogatás céljai:

  • új, online tartalmak létrehozása és szolgáltatása;
  • meglévő tartalmak online hozzáférhetővé tétele, szolgáltatása, a hozzáférés javítása.

A rendelkezésre álló keretösszeg 2005-ben: 1.300 millió forint.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50 százaléka, minimum 5 millió, és maximum 100 millió forint.

4.2.2 Tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás fejlesztése

A pályázat célja a közcélú adatok újrafelhasználásának és kereskedelmének növelése, valamint a közintézmények és a magánszféra együttműködésének részeként megvalósuló tudományos és kulturális tartalmak online elérhetővé tétele.

A rendelkezésre álló keretösszeg 2005-ben: 800 millió forint.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50 százaléka, minimum 5 millió és maximum 100 millió forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés