Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzenőkliens minden hálózatba – letölthető az új Gaim

Laptop

Üzenőkliens minden hálózatba – letölthető az új Gaim

Az azonnali üzenőprogramok közül a Gaim azért emelhető ki, mert egyike azon kevés instant messengereknek, melyek igyekeznek minél több hasonló hálózathoz hozzáférést biztosítani.

Ha barátaink, ismerőseink többféle csevegőszoftvert használnak, akkor nekiláthatunk több IM-t feltelepíteni, majd azokat párhuzamosan futtatni, amennyiben folyamatosan kapcsolatban akarunk velük lenni. Ez már kettő alkalmazás esetén is problémás lehet, hát még három-négy külön szoftver esetében. Nem marad ilyenkor más választás, mint hogy egy olyan üzenőprogramot használjunk, mely multiprotokollos, azaz egyszerre több hálózatba is be tud jelentkezni.

Ennek egyik jeles képviselője a minap megújult Gaim, mely már az 1.3.1-es változatnál jár. A Linux, BSD, Mac OS X és természetesen Windows alá is fejlesztett alkalmazás a következő azonnali üzenőszoftvereket használók hálózataiba képes bejelentkezni (akár egyszerre többe is): AIM, ICQ (Oscar protokoll), MSN Messenger, Yahoo!, IRC, Jabber, Gadu-Gadu, SILC, GroupWise Messenger, és Zephyr.

A Gaim azonban nem csak a beszélgetést támogatja, hanem egyes hálózatok speciális funkcióit is, úgymint: file-átvitel, away üzenetek, gépelés-értesítés stb. Emellett pluginekkel tovább lehet bővíteni funkcionalitását, s az alternatív böngészőknél már megkedvelt füles kivitel is felbukkan, ha egyszerre egynél több emberrel beszélgetünk. Telepítésekor automatikusan be tud települni a Gnome 2 és a KDE 3.1 asztali kezelőfelületek, valamint a Windows saját system tray-ébe. Ennek révén úgy is futhat a kliens, hogy a kapcsolatlista nem takarja le sem a desktop, sem más alkalmazásablak egy részét.

A szoftver Windows-os változata a Terminal Download szerveréről (is) letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés