Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétmagos processzorok a Sun teljes 64 bites termékcsaládjában

Laptop

Kétmagos processzorok a Sun teljes 64 bites termékcsaládjában

A Sun Microsystems bemutatta a kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő első szerverét, és bejelentette, hogy a kétmagos technológia a teljes 64 bites termékcsaládjában elérhető.

A kétmagos Sun Fire V40z egy továbbfejlesztett négy processzorfoglalatos, nyolcutas szerver, négy mikroprocesszorral, mindegyikben két CPU-maggal. A kétmagos architektúrával a felhasználók közel kétszeres teljesítményt és energiahatékonyságot kapnak a versenytársak egymagos 64 bites Intel-processzorokra épülő szervereihez képest.


˝Míg számos versenytársunk feladta a 64 bites szerverek 16 utasra bővítését célzó terveit, a Sun termékcsaládja nyolc kétmagos processzorral 16 utas teljesítményt kínál egyetlen rendszerben˝ – nyilatkozta John Fowler, a Sun Hálózati Rendszerek csoportjáért felelős vezérigazgató-helyettes.

˝Nagyon népszerűek a 64 bites rendszereink, amelyek a különböző teljesítményteszteken világcsúcsokat állítanak fel. Ráadásul amióta az AMD Opteronra épülő első szerverünket bejelentettük, a nagy szerverszállítók közül egyedül mi növeljük folyamatosan az Opteron processzorpiaci részesedését. Reményeink szerint ezt a tendenciát követjük majd a jövőben is˝

A Sun a szimmetrikus multiprocesszoros (Symmetric Multiprocessing – SMP) rendszerekről húsz év alatt felhalmozott tapasztalatait építette az AMD64 platformba, és a Solaris 10 operációs rendszer maradéktalanul ˝munkára tudja fogni˝ ezt a platformot.

A Sun Fire szervereken alkalmazott Solaris-megoldások, például a Memory Placement Optimization (MPO) és a továbbfejlesztett ütemező is működnek az új többmagos architektúrán. Az ˝öngyógyító˝ például automatikusan felismeri a hibásan működő magokat, és szelektíven lekapcsolja őket, anélkül, hogy kikapcsolná az egész processzort, és csökkentené az alkalmazások rendelkezésre állását. A felhasználók természetesen a meglevő Solaris-termékeket is teljes körűen tovább használhatják, mert minden Solaris-alkalmazás azonnal – módosítás és újrafordítás nélkül – hasznosítja a többmagos platformok összes előnyét és szolgáltatását.

A Solaris 10 és az AMD64 igen jó páros, amelynek felhasználói kiaknázhatják az új technológia lehetőségeit. A Solaris 10 mostanáig tizenkét teljesítménycsúcsot döntött meg az AMD64 hardveren; közülük négy teszt kifejezetten többmagos rendszerekre készült.

Az új technológia felhasználói gyorsabban futtathatják a szimulációkat, jobb döntéseket hozhatnak, és javíthatják termékeik és szolgáltatásaik minőségét – s közben tovább csökkenthetik üzemviteli költségeiket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés