Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu Siemens Computers: hajrá 64 bit!

Laptop

Fujitsu Siemens Computers: hajrá 64 bit!

A Fujitsu Siemens Computers a Microsoft új, 64 bites Windows Server 2003 x64 Edition és Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszereinek hivatalos bemutatásával egy időben bejelentette, hogy számos szerverét, munkaállomását és professzionális PC-jét már felkészítette az új szoftverek támogatására.

A vezető európai IT-szállító 64 bites PRIMERGY szerverei és CELSIUS munkaállomásai már jelenleg is kaphatók, az új, 64 bites operációs rendszert futtató professzionális ESPRIMO PC-k pedig júliusban kerülnek piacra.

˝A Fujitsu Siemens Computers óriási tapasztalatokkal rendelkezik a 64 bites vállalati platformok világában˝ – mutatott rá a vállalat magyar származású technológiai vezérigazgató-helyettese, Joseph Reger. ˝A Microsofttal együttműködve sikerült ennyire pontos időzítéssel felkészítenünk nagy teljesítményű szervereinket és munkaállomásainkat az új, 64 bites operációs rendszerek támogatására˝. A Fujitsu Siemens Computers májusban mutatja majd be Windows XP Professional x64 Edition oprendszerre optimalizált, új, globális professzionális PC-márkáját, az ESPRIMO-t.

A Windows Server 2003 x64 Edition és Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszerek felhasználói így párhuzamosan futtathatják környezetükben a 32 és 64 bites alkalmazásokat, és fokozatosan állhatnak át a jövőt jelentő 64 bites számítástechnikai működésre. A 32 bites alkalmazások beruházásvédelme így garantált, és egyes alkalmazáskörnyezetekben jelentős teljesítménynövekedés érhető el a 32 bites oprendszer-változatokhoz képest.

PRIMERGY szerverek
Az ipari szabványos PRIMERGY szervercsalád növeli a vállalati felhasználók informatikai működésének hatékonyságát. Tavaly november óta valamennyi ˝mainstream˝ kategóriájú, kétprocesszoros PRIMERGY szerver 64 bites működésre felkészített Intel Xeon DP CPU-kkal dolgozik. E modellek közé tartozik többet között a rackre optimalizált RX200 S2 és RX300 S2, valamint a különálló egységként telepíthető, torony kialakítású TX200 S2 és TX300 S2. A Fujitsu Siemens Computers már kivételes népszerűségnek örvendő BX620 S2 pengeszervereinél is bevezette ezt a szabványt. A fenti platformok kivétel nélkül támogatják az új Windows Server 2003 x64 operációs rendszereket, és az alapkiépítés részeként tartalmazzák a 64 bites rendszerekhez szükséges szerverfelügyeleti szoftvereket. A Fujitsu Siemens Computers fejlesztői jelenleg azon dolgoznak, hogy az új generációs Intel Xeon MP processzorok bevezetésének időpontjára a négy és nyolcprocesszoros szerverváltozatok is támogassák a 64 bites működést. 2005 végére gyakorlatilag ez lesz a teljes PRIMERGY szervercsalád alaptechnológiája.

CELSIUS munkaállomások
A számos vezető szoftverre tanúsított CELSIUS munkaállomások maradéktalanul kielégítik a 64 bites alkalmazások követelményeit. Optimális platformot kínálnak a CAD, CAE és az elektronikai tervezést, a szimulációt, a virtuális valóságot, a vizualizációt, a digitális tartalomkészítést és a pénzügyi folyamatokat támogató, nagy teljesítmény- és memóriaigényű alkalmazások futtatásához. A CELSIUS M430, CELSIUS R630, CELSIUS V810 modellek és jövőbeni változataik együttműködnek az új 64 bites operációs rendszerrel, májustól pedig már előtelepített Windows XP Professional x64 Edition szoftverrel is rendelhetők.

A 64 bites működésre kész Pentium 4 processzorral és 4 GB memóriával ellátott, középkategóriás CELSIUS M430 Green, a munkaállomások valamennyi jellemző alkalmazási területén jól használható. A CELSIUS R630 egy vagy két Intel Xeon processzorral, és maximálisan 16 GB memóriával működik. A CELSIUS R630 minden feltételt biztosít a komoly többprocesszoros alkalmazások (CAD, CAE, digitális tartalomkészítés, szoftverfejlesztés, pénzügyi szolgáltatások) futtatásához. A CELSIUS V810 azoknak a felhasználóknak készült, akiknek CAD, CAE és DCC alkalmazásai még nagyobb teljesítményt és 32 GB-ig terjedő központi memóriát igényelnek. Ez utóbbi rendszer hatékonyságát meggyőzően bizonyítja az AMD Opteron 252 processzorral felállított teljesítmény-világrekord, valamint a lebegőpontos teljesítményt vizsgáló SPEC CPU2000 teszten elért 2045-ös pontszám, amely jól érzékelteti a szimulációs számítások, valamint a számításigényes CAD-folyamatok esetén nyújtott teljesítményt.

ESPRIMO
A professzionális ESPRIMO PC-k fejlesztésekor a stresszmentes egyéni és vállalati munkakörnyezet megteremtése volt az elsődleges szempont. A végfelhasználókat ergonomikus, halk és környezetbarát működéssel megörvendeztető rendszer minden irodai követelményt kielégít. Megbízható, jól menedzselhető és biztonságos gép, így a rendszergazdák szimpátiájára is biztosan számíthat. Egységes megjelenésre és használati jellemzőkre épülő, új dizájnja a teljes PC-családnál ugyanazokat a formai jegyeket alkalmazza. Az európai forgalmazásra szánt ESPRIMO PC-knél a Fujitsu Siemens Computers kiemelten kezelte a környezetvédelem kérdését. A sorozat tagjai megfelelnek a szigorú EU WEEE szabvány előírásainak, és 2005 végére az RoHS szabványok követelményeit is kielégítik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés