Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs megállás: 12 százalékkal növekedett a TELE2 árbevétele

Dotkom

Nincs megállás: 12 százalékkal növekedett a TELE2 árbevétele

A régión belül Németország és Magyarország teljesített a legjobban.

Európa vezető alternatív távközlési szolgáltatója nyilvánosságra hozta a 2005. év március 31-ével zárult első negyedéves konszolidált eredményeit. A csoport árbevétele 12%-kal, 11.579 millió svéd koronára nőtt 2004 azonos időszakához képest, adózás utáni eredménye mintegy 483 millió svéd koronát tett ki.

Lars–Johan Jarnheimer, a TELE2 AB elnök-vezérigazgatója így kommentálta az eredményeket: „A TELE2 konszolidált árbevétele az első negyedévben továbbra is jó ütemben, mintegy 12%-kal bővült. Az elmúlt időszak jelentős kiadásai ellenére -mint a nagykereskedelmi előfizetési díjak, az UMTS (3G) licencfizetések és az UTA ausztriai integrációjának mindösszesen 185 milliós koronás költségei – mind a nyereség, mind a cash flow elvárásaink szerint alakult. A svédországi mobiltelefon üzletág tovább növekedett, elsősorban rendkívül sikeres termékbevezetéseinknek köszönhetően. Már kilenc országban kínálunk ADSL Internet-előfizetést, legutóbb Hollandiában indítottuk el ezt a szolgáltatásunkat. Több mint 600.000 előfizetőnkkel mára a kontinens egyik jelentős ADSL-szolgáltatójává váltunk.“

A két legjobban teljesítő terület a svéd mobilpiac, illetve a közép-európai régió volt. Az utóbbi igazán dinamikusan bővülő előfizetőszámot és folyamatos, megbízható pénzügyi teljesítményt mutatott. Példaértékű, hogy Magyarországon egy év leforgása alatt a legtöbb lakossági előfizetővel rendelkező alternatív telefonszolgáltatóvá nőtte ki magát a TELE2 a lakossági vezetékes telefonos piacon.

A hazai eredményekről Laczkó Tóth Gergely, a TELE2 Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Magyarországon alig egy év alatt több mint 70%-os ismertséget értünk el, és mostanra a TELE2 már az ország valamennyi bekapcsolt vezetékes fővonalának 84%-án elérhető. Idei legfontosabb célunk a szolgáltatási területek további bővítése, így júniustól már az Invitel területeken is megjelenik a TELE2 szolgáltatása, olcsó tarifáival.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés