Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország: 2006-ra minden harmadik eladott számítógép hordozható lesz

Dotkom

Magyarország: 2006-ra minden harmadik eladott számítógép hordozható lesz

Az idén 20 éves Albacomp Rt. bemutatta az Albacomp Activa Mobil noteszgép-család négy új tagját.

Az Activa Mobil 370S, Business, Power és Smart noteszgépek ötvözik a korszerű technológiákat és a mobilitást, jó ár-érték arányuknak köszönhetően pedig felveszik a versenyt a külföldi brandek termékeivel is. Az Albacomp Activa Mobil termékcsalád legújabb tagjait, a 370S-t és a Smartot kis méretük és súlyuk ellenére is igen nagy teljesítmény és akkumulátor idő jellemzi. A székesfehérvári cég 2004-ben megduplázta notebook eladásait, és 2005-re további 50%-os növekedést tervez. Az IDC kimutatásai szerint a mobilitás iránti növekvő igényeknek és a vezeték nélküli technológiáknak köszönhetően 2009-ig átlagosan 17,1%-os éves növekedéssel lehet számolni a noteszgépek piacán.

Az Albacomp a notebookok piacán 7,3%-os részesedést ért el 2004-ben. „2005 első negyedévében 44%-kal növeltük noteszgép eladásainkat 2004 hasonló időszakához képest. Ebben az évben notebook piaci részesedésünket 10%-ra tervezzük növelni úgy, hogy a vásárlók egyre növekvő igényeit teljes mértékben megpróbáljuk kielégíteni” – mondta el Deme Csaba, az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

A magyarországi informatikai piac egyre inkább a mobilitás irányába tolódik, 2004-ben közel 100 ezer noteszgépet értékesítettek hazánkban. A technika fejlődésével megszűnt a helyhez kötöttség, lehetőség nyílt az otthoni, illetve mobil munkavégzésre, így a felhasználók hatékonyabban, gyorsabban, produktívabban tudják ellátni feladataikat. Ez a tendencia erősödik a WLAN hálózatok, hotspotok elterjedésével és a Centrino technológia térhódításával is. „Az új, nagyobb sávszélességű hálózati szabványok sokasodása nagyobb mobilitást kínál a felhasználóknak” – mondta el Marosvári Gábor, az IDC Magyarországi Kft. senior elemzője. „A vezeték nélküli technológiák fejlődésével és a nagyobb sávszélességgel már az irodai alkalmazások is elérhetővé válnak otthon vagy útközben, miáltal a vállalati IT-rendszerek komplexebbé, a munkavégzés viszont hatékonyabbá válik.”

Az IDC kimutatásai szerint – az Albacomp értékesítéséből is következően – a magyarországi noteszgép összeszerelők növelni tudták eladásaikat a multinacionális gyártókkal szembeni versenyben. A székesfehérvári vállalat az elmúlt évben közel 7.300 noteszgépet értékesített Magyarországon, így noteszgép eladásait 2003-hoz képest megduplázta. Az IDC előrejelzése szerint továbbra is kétszámjegyű növekedéssel lehet számolni a noteszgép piacon. „Bár az asztali PC-knek is 6%-os átlagos éves növekedést lehet jósolni az elkövetkezendő öt évben, valószínűsíthető, hogy 2006-ra már minden harmadik eladott személyi számítógép hordozható lesz” – tette hozzá Marosvári Gábor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés