Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oroszország: a mi hackereink a legjobbak!

Dotkom

Oroszország: a mi hackereink a legjobbak!

A két kontinenst, Európát és Ázsiát összekötő hatalmas ország rendőrsége nemrég bejelentette, hogy az orosz hackerek a legjobban a világon.

Mindenki tudja, hogy az oroszok jók a matematikában, fejtegette Borisz Mirosnyikov, a K ügyosztály néven ismert bűnüldözési részleg egyik hadnagya (főiskolai analízis tanárom szerint ennek az az oka, hogy a matematikához nem kell nagy anyagi beruházás, csak papír és ceruza, így a gyakran szerény körülmények között élő, tevékenykedő orosz gondolkodók számára kézenfekvő volt a matematika preferálása). Mirosnyikov szerint mivel közismert, hogy az orosz szoftverírók a legjobbak a világon, ezért nem csoda, hogy ugyanez a helyzet a hackerek terén is. Ehhez azért minden bizonnyal lenne egy-két szavuk a brazil hackereknek, de az tény, hogy számos online betörési kísérlet, internetes zsarolás stb. Oroszországból érkezik.

A hadnagy mindezt egy londoni, elektronikus bűnözéssel foglalkozó kongresszuson adta elő. Az orosz tiszt úgy véli, hogy a régebben szárnyaikat próbálgató tinédzserhackerek mára komoly veszélyforrássá váltak, ahogy felnőttek és egyre tovább finomították technikáikat – rájöttek, hogy ha okosan csinálják, akkor prímán megélhetnek belőle. Mirosnyikov szerint az jelentene nagy előrelépést a hackerek elleni harcban, ha egységesítenék az online bűnözésre vonatkozó nemzetközi törvényeket, így a rendőrség dolgát megkönnyíthetnék.

Nagy-Britannia Hi-Tech bűnözéssel foglalkozó egysége szintén a kongresszuson számolt be arról, hogy az egyesült királyságbeli cégek számára 2,4 milliárd fontos kárt okozott tavaly a kiberbűnözés. Mindez ráadásul egy romló tendencia újabb állomását jelenti; az eseményen elhangzott ugyanis, hogy a 2001-es, 2002-es, 2003-as éveket nézve minden 12 hónapnyi időszak alatt megduplázódott az okozott kár nagysága. Mirosnyikov szerint idén már látszik a növekedés fékeződése, de ez csak annak köszönhető, hogy a bűnüldöző szervek keményen dolgoznak.

„Ha a kormányzatok ráveszik az Internet-szolgáltatókat, a bűnüldöző hatóságokat, a nyilvánosságot és a magánszektort arra, hogy együttműködjenek, akkor és csakis akkor érhetünk el sikereket a bűnözés ezen fajtájának visszaszorításában.” – mondta az orosz szakértő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés