Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyfokú rugalmassággal bír az új Lifebook E8020 notebook

Laptop

Nagyfokú rugalmassággal bír az új Lifebook E8020 notebook

A felső kategóriás eszköz olyan professzionális felhasználóknak készült, akik teljes körűen felszerelt, ugyanakkor rugalmas rendszert keresnek.

Ati Mobility Radeon X600 grafikus vezérlővel és 15,1 hüvelyk képátlójú 1600×1200 felbontású SXGA+ TFT kijelzővel szerelték fel a Lifebook E8020-ast. A Sonoma alapokra épülő noteszgépek könnyedén a felhasználók egyéni igényeihez igazíthatók. A Multibay elnevezésű egységes kialakításnak köszönhetően a noteszgép DVD írója egyetlen mozdulattal kivehető, és a helyére beilleszthető egy második akkumulátor vagy egy második merevlemez. A rendszer két akkumulátorral akár 8 órás folyamatos működésre is képes.

Az Intel 915PM lapkakészlettel dolgozó Lifebook E8020 noteszgép hazánkban márciustól elérhető. Az integrált grafikus megoldással (Intel Graphics Media Accelerator 900) és 15,1 hüvelyk képátlójú, 1024×768-as felbontású XGA TFT kijelzővel ellátott Lifebook E8020 modell 2005 májusában kerül piacra. A vállalat ezzel egyidőben más noteszgép-sorozatait is az Intel új lapkakészleteivel szereli fel.

Biztonság
A Lifebook E8020 a biztonságos kommunikáció érdekében minden szinten védett, és az illetéktelen használattal szemben is felvértezi gazdáját. A rendszer betöltésekor a felhasználónak a gép biztonsági paneljén található öt hardvergombbal meg kell adnia hozzáférési kódját. A használat során ugyanezek a gombok a fontosabb funkciók vagy speciális alkalmazások gyorsbillentyűiként használhatók. A rendszert emellett dupla jelszavas védelem is óvja a jogosulatlan hozzáférés ellen, a merevlemez-meghajtó tartalmát pedig csak külön jelszó megadásával lehet elérni.

Az intelligens kártyák egyszerű használatáról smartkártya-olvasó gondoskodik, az opcionális TPM modul pedig emelt szintű tranzakcióvédelmet biztosít. A Lifebook E8020 masszív magnéziumháza megóvja a rendszert és adatait a napi használat során akaratlanul is előforduló mechanikai sérülésektől. A Fujitsu Siemens Computers többi noteszgépéhez hasonlóan, a Kensington zár fizikailag akadályozza meg a noteszgép elmozdítását.

Felügyelet
A noteszgép karbantartását és az adminisztrálást DeskView kliens-felügyeleti alkalmazás egyszerűsíti. Ez a megoldás tovább növeli a rendszer rendelkezésre állását, és mérsékli a folyamatos üzemeltetés költségeit. A BIOS és a riasztások felügyelete része a gép alapkiépítéséhez tartozó Deskview csomagnak. A bonyolultabb feladatokat, mint például az alkalmazásszoftverek távtelepítése, az operációs rendszer migrálás, a több hálózatra kiterjedő hardver- és szoftverleltár-készítés vagy a licenckezelés, az opcionális ManageITSuite Migration és ManageIT Suite Controlling megoldások segítségével lehet elvégezni.

Ergonómia
Az egyszerű kezelés és a halk működés csupán kettő a Lifebook E sorozat főbb jellemzőinek sorából. A rendszer kialakításakor az ergonómiát is szem előtt tartották, ezért nagy fényerejű kijelzővel és nagyméretű billentyűzettel látták el a gépet. A perifériák csatlakoztatását portreplikátor egyszerűsíti. A Lifebook E8020 tápegysége és portreplikátora egyaránt kompatibilis a Lifebook E8010 és S7010 sorozat noteszgépeivel, ami különösen akkor praktikus, ha több, eltérő Lifebook modellt használó kolléga osztozik az irodában egy íróasztalon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés