Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP+értékesítési partnerek: garantált üzleti siker

Laptop

HP+értékesítési partnerek: garantált üzleti siker

A HP Magyarország viszonteladó partnereinek köszönhetően rendkívül sikeres 2004-es évet zárt, a partnerei pedig nagyságrendekkel növelni tudták HP eszközökből származó bevételüket.

Az elmúlt évben a HP Magyarország viszonteladó partnerei a kiéleződött piaci helyzet dacára sok szempontból túlszárnyalták az előzetes várakozásokat. A 2004-es év legjelentősebb eredménye, hogy a HP szinte összes értékesítési partnere kétszámjegyű növekedést tudott elérni a HP eszközök forgalmazásából származó bevételt tekintve, az üzleti együttműködésből tehát nem csak a HP, hanem a viszonteladó partnerek is rendkívül jól profitáltak és növelték nyereségességüket.

„Az, hogy a piacon tapasztalható rendkívül erős verseny, illetve más, a piaci folyamatokat kedvezőtlenül befolyásoló tényezők mellett a HP partnerek jelentős része növelni tudta HP eszközök értékesítéséből származó bevételeit, mutatja a gyártó és partnerei közti együttműködés eredményességét és hatékonyságát.” – mondta Gonda Gábor, a HP Magyarország indirekt értékesítési igazgatója.

A HP ünnepélyes díjátadó gálavacsorán partnereivel közösen ünnepelte a 2004-es eredményeket és díjazta legjobban teljesítő partnereit: A tavalyi év „legeredményesebb HP partnere” díjat az Albacomp Rt. kapta, a „legeredményesebb HP partner a UNIX alapú eszközök értékesítésében” a Conet Kft. lett. A CHS Kft. nyerte el a „legeredményesebb HP disztribútora” díjat, míg a „legdinamikusabban fejlődő HP disztribútor” díjat a Számalk Kereskedőház Rt. nyerte el. A Montana Rt. lett az év „legdinamikusabban fejlődő HP viszonteladója”, a Delta Elektronik Kft. pedig az év „legeredményesebb HP viszonteladója a háttértárolók értékesítésében” díjat nyerte el. A „legeredményesebb HP viszonteladó az iparági szabvány szerverek értékesítésében” díjat a Minor Rt. kapta, míg a Kventa Kft. a „legsikeresebb HP viszonteladója a nyomtatási és képalkotási eszközök vállalati értékesítésében” díjat nyerte el. Végül a „legsikeresebb HP viszonteladó a személyi számítógép rendszerek értékesítésében” díjat az EuroOne Rt.

A HP kiemelt figyelmet fordít viszonteladói hálózata erősítésére és bővítésére: a gyártónak jelenleg 35 „Business Partner Select” minősítésű, valamint további 40 „Business Partner” minősítésű partnere van, akik a HP nagyvállalati és kis-közép vállalati értékesítési tevékenységének jelentős részét végzik.

A vállalat „Partner One” elnevezésű programjának keretében a tavalyi év során közel 300 szakember vett részt különböző HP képzéseken, a program kereskedelmi ösztönző rendszerében a tavalyi év során 200 millió Forintot is meghaladó visszatérítés került kifizetésre.

A rendelkezésre álló forgalmi adatok alapján tavaly a HP termékeit több mint 2.000 partner értékesítette szerte az országban, biztosítva ezzel a lehető legnagyobb földrajzi lefedettséget és a hatékony, magas színvonalú ügyfélkiszolgálást.

Az idei évben a HP tovább erősíti partneri hálózatát: egyszerűsíteni kívánja kompenzációs programjának egyes elemeit, ezzel téve még kiszámíthatóbbá és könnyen követhetővé partnerei számára a programot.

A 2004-es év tapasztalatai jól mutatják, hogy mind több értékesítési partner helyez egyre nagyobb hangsúlyt a szolgáltatási területre – ez köszönthető részben az informatikai beruházási szokások változásának, illetve a szolgáltatás értékesítés profitabilitásának.

Felismerve ezen folyamatokat a HP maga is részt kíván venni ebben az átrendeződésben és segíteni kívánja partnereit. A nagy mennyiségben értékesített, úgynevezett volumen termékek esetén elsősorban a logisztikai hatékonyság és az eszközök forgási sebességének növelésével, nagykereskedői aktív részvételével kíván versenyképes ajánlatokkal jelen lenni partnereinél, míg ezzel egy időben a közép- és nagyvállalati ügyfélkört kiszolgáló, rendszerintegrációra, illetve komplex megoldások szállítására hangsúlyt helyező partnereit az új technológiákhoz kapcsolódó kompetencia mélyítésében támogatja. Mindemellett a HP kiemelt hangsúlyt fektet a partnerek saját megoldásainak, illetve a HP által nyújtott technológiai előnyök szinergiáinak hatékony kiaknázására is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés