Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telefonáljunk a Kazaa-val

Laptop

Telefonáljunk a Kazaa-val

Mivel közös őstől származnak, nem meglepő, hogy a dicsfényét veszteni látszó peer to peer file-cserélő ingyenes telefonálással próbál újabb internetezőket megnyerni magának.

Amint arról beszámoltunk korábban, a Kazaa népszerűségét a Bittorrent már több szempontból is lehagyja: például az Interneten továbbított adatok mennyiségének harmadáért az újgenerációs P2P file-csere hálózat felel, letaszítva a pár hónappal ezelőttig domináns Kazaa-t a trónról. Ez utóbbi fejlesztője és kiadója, a Sharman Networks nemrég bejelentette a 3.0-s változatot, mely alapvető újítása a VoIP (Voice over Internet Protocol) lehetősége.

Ezt nem más biztosítja a szoftverben, mint a Skype, melyről már számos esetben írtunk a Terminal hasábjain. A peer to peer alkalmazást eddig egyébként több mint 13 millióan töltötték le, szerte a világon, s nem ritka, hogy adott időszakban egymilliónál is többen csatlakoznak az elosztott hálózathoz egy kis csevegésre (a cikkíró is komoly összegeket szokott spórolni a havi telefonszámlán a Skype használatával).

Természetesen nem csak az ez az egyetlen újítás, a felfrissült Kazaa például továbbfejlesztett keresési képességekkel is fel van vértezve, illetve akár a TypePad blogszolgáltatóhoz is tagságot lehet szerezni (egy rövid időszakra). Ezenfelül lehetőség van jogvédett anyagok keresésére, megtekintésére is, természetesen a szerzői jogok betartása mellett. Rendelkezik beépített vírusvédelemmel (BuiltGuard P2P), amire az utóbbi időszakban kifejezetten erre a platformra született vírusok, férgek tömkelege miatt komoly szükség is van. A szoftver a fejlesztők ígérete szerint teljesen spyware-mentes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés