Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle Q1: 28%-kal nőtt az egy részvényre jutó eredmény

Dotkom

Oracle Q1: 28%-kal nőtt az egy részvényre jutó eredmény

Az Oracle Corporation ma bejelentette, hogy a 2009-es üzleti év első negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 21 cent lett, ami 28%-kal magasabb, mint az elmúlt év azonos negyedévében.

Az első negyedévi GAAP szerinti teljes árbevétel 18%-kal nőtt, elérve az 5,3 milliárd dollárt, a GAAP szerinti nettó negyedéves nyereség pedig 28%-kal 1,1 milliárd dollárra bővült. A teljes GAAP szerinti szoftverértékesítési bevétel 20%-kal, 4,2 milliárd dollárra nőtt, ezen belül az új szoftverlicencek bevétele 14%-ot emelkedve elérte az 1,2 milliárd dollárt. A GAAP szerinti szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 23%-kal emelkedtek, elérve a 2,9 milliárd dollárt. A szolgáltatások GAAP szerinti árbevétele 1,2 milliárd dollár volt, ami 9%-os emelkedést jelent. A GAAP szerinti üzemi nyereséghányad 170 bázisponttal, 29%-ra nőtt.

Az első negyedévi, egy részvényre jutó nem GAAP szerinti eredmény 32%-kal, 0,29 dollárra nőtt, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 32%-kal, 1,5 milliárd dollárra emelkedett az elmúlt év azonos negyedévéhez képest. A nem GAAP szerinti teljes árbevétel 5,4 milliárd dollár volt, ami 18%-os emelkedést jelent. A teljes szoftverértékesítés nem GAAP szerinti árbevétele 21%-kal, 4,3 milliárd dollárra nőtt, a szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatások nem GAAP szerinti árbevétele pedig 24%-kal, 3,0 milliárd dollárra emelkedett.

“Nem GAAP szerinti EPS-mutatónk az első negyedévben 32%-kal nőtt, mégpedig a múlt év első negyedévi 27%-os növekedése után” – mondta Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. “Emellett az első negyedévben a nem GAAP szerinti működési eredményhányadunk 40% lett, ami az első negyedévben még soha nem volt ilyen magas, és az egy évvel ezelőtti negyedéves eredményhez képest 350 bázispontos emelkedés Továbbra is konzisztens, a tervet meghaladó eredménynövekedést érünk el.”

“Az Oracle ismét növelte részesedését az adatbázisok piacán a Gartner legutóbbi kutatási beszámolója szerint” – mondta az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison. “Az Oracle 49%-os piaci részesedése a felmérés tárgyát képező 2007-es évben nagyobb volt, mint a következő 4 szállítóé együttesen: IBM, Microsoft, Teradat és Sybase.”

“Egyre több és több Oracle adatbázis-ügyfél vásárolja meg szabványosított Fusion köztesszoftverünk integrált együttesét, számítógépes környezetük korszerűsítése céljából” – mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. “Az Oracle adatbázis-, köztesszoftver- és alkalmazás-termékcsoportjai messze a legkiterjedtebbek a vállalatiszoftver-iparágban. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy bármely más szoftverértékesítőnél szélesebb választékban kínáljunk megoldásokat.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés