Connect with us

Hirdetés

technokrata

A WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül

Dotkom

A WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül

Öt éven keresztül a HP Szolgáltatások üzletága menedzseli a WestLB globális IT-infrastruktúráját és irányítja webes/irodai alkalmazásainak fejlesztését.

Németország egyik vezető kereskedelmi bankja, a WestLB AG a HP-t választotta globális informatikai szolgáltatópartneréül. A terv szerint 2005. január 1-jén induló partnerkapcsolat keretében a HP fogja menedzselni a WestLB globális IT-infrastruktúráját és irányítani alkalmazásfejlesztési tevékenységének egy részét. Az 500 millió dollár értékű szolgáltatást tartalmazó megállapodást részként a HP mintegy 450 dolgozót vesz át a WestLB-től Düsseldorfban, Londonban, New York-ban és Tokióban.

A HP az alkalmazás-szolgáltatásoktól az infrastruktúra-szolgáltatásokig terjedő, átfogó csomagot dolgoz ki a WestLB asztali gépes környezetének – azon belül levelezőrendszereinek, irodai alkalmazásainak és a telefonhálózatainak – menedzselésére. A HP végzi majd a hálózatok felügyeletét és üzemeltetését, valamint a cég webhelyének és intranet-hálózatának fejlesztését és támogatását. Emellett ügyféltámogatási és projektszolgáltatásokat is fog nyújtani ügyfelének.

„Az IT-funkciók áthelyezése újabb lépést jelent stratégiánk megvalósítása felé, melynek értelmében ezentúl alaptevékenységünkre kívánjuk összpontosítani az erőforrásokat.” – mutatott rá Klaus-Michael Geiger, a WestLB igazgatótanácsának tagja. „A HP által ajánlott, roppant meggyőző, testre szabott szolgáltatáscsomag rugalmas és gazdaságos megoldásokat tartalmaz. A konstrukció ugyanakkor a WestLB System dolgozói számára is megnyugtató kilátásokat nyújt.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy stratégiai kapcsolatot építhetünk ki a WestLB-vel, és globális IT-outsourcing szakértelmünkkel hozzásegíthetjük partnerünket költségei lefaragásához és reagálókészsége javításához.” – nyilatkozta Uli Holdenried, a HP menedzselt szolgáltatásokért felelős üzletága, a HP Managed Services alelnöke. „Partnerkapcsolatunk tovább erősíti vezető pozíciónkat a globális IT-szolgáltatások piacán.”

A HP alkalmazkodó nagyvállalati stratégiája, a HP Adaptive Enterprise jegyében fogja támogatni a WestLB informatikai környezetét. Az üzleti és az informatikai működés összehangolását célzó koncepciót követve a HP ügyfelei előnyt kovácsolhatnak a változásokból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés