Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos bejelentés: lesz új Netscape

Laptop

Hivatalos bejelentés: lesz új Netscape

Az America Online, mint a Netscape tulajdonosa, hivatalosan bejelentette a tegnapi nap folyamán, hogy a nyáron új változatot jelentet meg böngészőjéből.

Az amerikai konglomerátum szóvivője a Netscape-rajongók számára egy örömteli hírt jelentett be a nyilvánosságnak: lesz új browser. Méghozzá az idén, a nyáron jelenik meg valamikor (pontos időpontot nem közöltek). Azt azonban kihangsúlyozta az AOL képviselője, hogy a lépés nem tekinthető egy komoly projekt kezdetének: a böngésző fejlesztését továbbra sem akarják komoly erőforrásokkal megsegíteni.

Annyit már tudni lehet, hogy a legújabb Netscape a Mozilla 1.7-es változatára fog épülni. Ennek révén több frissítés előnyeit is kiélvezhetik a browser kedvelői, melyek nagy része biztonsági javítások képében jelennek meg. Maga a kezelői felület nagy részben változatlan marad, tehát ez is azt támasztja alá, hogy a 7.2-es böngésző csak a korábbi verzió apróbb foltozgatása lesz, szó sincs nem mérföldkőnek számító előrelépésről. Ez utóbbi egyébként még tavaly júliusban jelent meg, többek között a nem angol nyelvű domainek támogatásával és egy beépített spamszűrővel gazdagította a szoftvert.

Már jó ideje levegőben lógott a Netscape jövője. Amióta az America Online tavaly többszáz fejlesztőjét osztotta be más munkára, akik közvetve vagy közvetlenül ezzel foglalkoztak, sokan megkongatták a vészharangot. A döntés egyébként azt követően jött létre, hogy az AOL és a Microsoft ismét megállapodtak: a 750 millió dolláros szerződés keretében arról döntöttek – többek között -, hogy az amerikai médiaóriás további hét éven keresztül az Internet Explorert fogja ajánlani AOL-szolgáltatáshoz. Ez az összeg soknak tűnik, de az America Online sokkal nagyobbat bukott a Netscape-en: amikor 2000. novemberében lezárták a böngésző és a mögötte álló fejlesztőgárda felvásárlási ügyletét, akkor körülbelül 9 milliárd dollár értékűnek minősítették a szerződést – ám az USA-beli óriásvállalat nem tudta kiaknázni a névben rejlő előnyöket, ezért hamarosan kénytelen is volt megegyezni a Microsofttal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés