Connect with us

Hirdetés

technokrata

EMC: növekvő előny a tárolórendszerek piacán

Dotkom

EMC: növekvő előny a tárolórendszerek piacán

Nőtt az EMC piaci részesedése 2003 harmadik negyedévében.

Az International Data Corporation (IDC) legfrissebb felmérése szerint az EMC Corporation növelte előnyét a HP-hez és az IBM-hez képest: az EMC az világ 1. számú külső RAID tároló rendszerek és hálózatra kapcsolt információtároló rendszerek gyártója 2003 harmadik negyedévében, a második negyedévhez viszonyítva.

Az IDC becslései szerint az EMC 21,4 százalékos bevételi részesedéssel vezeti a világ külső RAID tárolórendszer-piacát (2002 harmadik negyedévében az EMC hasonló piaci bevételi részesedése 18,8 százalék volt). Az EMC külső RAID eladásokból származó bevétele évről évre 20,5 százalékkal nőtt, megelőzve ezzel a piac növekedését, amely az IDC adatai szerint évente 5,8 százalékkal növekedett. (A külső RAID tárolórendszerek olyan vezérlés-alapú, bármely számítógépes hálózathoz csatlakoztatható tárolóeszköz-rendszerek, amelyek nem a szerveren belül találhatók). Növelve 2002 harmadik negyedévi 27,8%-os bevételi részesedését, az EMC 2003 harmadik negyedévében 28,9%-os bevételi részesedésével szintén az első helyen áll a hálózatra kapcsolt információtároló rendszerek (NAS és nyílt SAN) világszerte dinamikusan növekvő piacán.

„A világ első 5 szállítója közül a Dell (22,9%) és az EMC (20,5%) érte el a legnagyobb éves gyártási bevétel-növekedést 2003 harmadik negyedévében. Az EMC piaci részesedése nőtt a legnagyobb mértékben, évente 2,2 százalékponttal” – írta jelentésében az IDC.

David Goulden, az EMC vállalati marketingért és üzletfejlesztésért felelős vezető alelnöke így nyilatkozott: ”Az IDC legfrissebb jelentése megerősíti, hogy jelentős a vásárlói igény az EMC új Symmetrix DMX és CLARiiON CX hálózatra kapcsolt tárolórendszer-családja iránt. Megerősítettük és kibővítettük termékkínálatunkat, így tovább növekedhetünk. Azáltal, hogy az EMC és a Dell a leggyorsabban növekvő szereplő a tárolóeszközök piacán, bebizonyosodott, hogy az iparág legjobb technológiája a legjobb eladási és disztribúciós hálózattal párosítva kiváló eredményeket érhet el.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés