Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az olaszoknak van a legjobb, a franciáknak a legtöbb

Dotkom

Az olaszoknak van a legjobb, a franciáknak a legtöbb

A Deloitte 2003-as Technology Fast 500-as listájának élén az olaszországi Cagliari székhelyű Tiscali Internet-vállalat áll, míg a legtöbb rangsorolt vállalat francia.

A Deloitte bejelentette Európa 500 leggyorsabban növekvő technológiai cégének listáját. Az ünnepélyes díjátadásra a Deloitte 2003-as European Technology Fast 500-as listája alapján került sor Londonban. A Deloitte kiadta Technology Fast 500 Europe 2003 című jelentését is, amely tartalmazza az üzleti trendek leírását, a nyertes vállalatok háttérstatisztikáit, valamint az iparág vezérigazgatóinak főbb aggodalmait és elvárásait.

A Deloitte European Technology Fast 500-as listáján 21 európai országból származó állami és magánkézben lévő high-tech cég szerepel. Ez a technológiai szektor legobjektívebb ipari rangsorolása. A rangos listát a Deloitte technológiai, média és telekommunikációs (TMT) csapata állítja össze és szponzorálja.

Az európai Fast 500-as lista élén az olaszországi Cagliari székhelyű Tiscali Internet-vállalat áll. A cég az elmúlt öt évben 56,769%-os átlagbevétel növekedést ért el. A magyarországi Icon Computing Kft az 500-as lista 373. helyén áll 339% ötéves átlagbevétel növekedéssel.

„Az üzleti érzék és az ambíció szerencsés ötvözete emeli ki ezeket a vállalkozásokat a tömegből.” – mondta Igal Brightman, a Deloitte TMT csoportjának globális vezetője. „A Deloitte Fast 500-as listáján szereplő minden vállalat más-más módszerrel jut el a győzelemhez de befektetéseik célpontja továbbra is a márka és a tehetség támogatása, valamint, hogy további potenciális ügyfeleket vonzzanak magukhoz. Bátor erőfeszítéseik segítik a piac átalakítását és mások számára is megmutatják az Európában gyorsan növekvő technológiai szektorban rejlő számos lehetőséget.”

„Bár kétségtelen, hogy ezek az eredmények kivételes erőfeszítéseknek köszönhetőek, néhány jel arra mutat, hogy az európai high-tech szektor lassan visszanyeri stabilitását.” – mondta Karel Bakkes, a Deloitte European Technology Fast 500 programjáért felelős partnere. „Biztató jel, hogy a jelenlegi helyzet ellenére a bevételarányok jelentősen nőttek és a rangsorolásra jelentkező cégek száma is rekordot döntött.”

European Technology Fast 500 vállalati statisztika

  • A software szektor térnyerése a 2002-es 36%-ról 2003-ban 42,4%-ra emelkedett
  • A legtöbb rangsorolt vállalat a következő országokból kerültek ki: Franciaország 171, az Egyesült Királyság 89, és Norvégia 48 helyezett vállalattal.
  • Az összes Európai Technology Fast 500 nyertes átlagosan több mint 200 százalékos növekedést ért el, tavaly ez az arány 100 százalék volt.
  • A Fast 500-ban rangsorolt vállalatok összbevétele átlagban 1.175%-kal nőtt, ez több mint kétszerese a tavalyi 528%-nak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés