Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent és letölthető a végleges Winamp 5

Laptop

Megjelent és letölthető a végleges Winamp 5

Az AOL kiadta a Nullsoft által fejlesztett népszerű médialejátszó alkalmazás 5-ös változatának végleges verzióját, mely már MP3 kódolására és CD-írásra is képes.

Október közepén írtunk arról először, hogy a Nullsoft háza táján készülődik valami. Kiadták ugyanis a Winamp 5-ös változatának első bétáját, mellyel rögtön átugrottak egy verziószámot. A korábbi fejlesztések ugyanis a 2.x és a 3.x sorozatban váltak szét, s ennek egyesítése történt meg abban a szoftverben, mely mától tölthető le (akár a Terminal Download szerveréről is).

Az 5-ös Winamp Standard és Pro változatokban érhető el, előbbi az ingyenes, míg utóbbi pénzbe kerül. A Standard lejátszószoftver is kettéosztható, Lite és Full változatokra: mindkettő támogatja az MP3-lejátszást, a SHOUTcast internetes rádiózást valamint a skineket és a plungineket; ám csak a Full rendelkezik videotámogatással. Ezenfelül a Full új média library-t kapott, valamint ebben megtalálható a Visualization Studio is.

A Pro, azaz a fizetős változat 15 dollár leszurkolása után kerülhet a felhasználó birtokába. Ez a Standard Fullhoz képest annyival tud többet, hogy képes MP3-ak rippelésére és kódolására is, tehát megvásárlása után nem lesz szükség külön CD-rippelő és MP3-kódoló alkalmazás telepítésére. Ezenfelül akár 48-szoros sebességben is képes CD-t írni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés