Connect with us

technokrata

Komplex infokommunikációs szolgáltatások az üzleti szférának

Laptop

Komplex infokommunikációs szolgáltatások az üzleti szférának

Együttműködési megállapodást kötött a Matáv és az Albacomp.

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága és az Albacomp Rt. együttműködési megállapodást kötött a magyarországi közepes vállalatok komplex infokommunikációs kiszolgálásáról. A két cég részéről az erről szóló szerződést Tankó Zoltán a Matáv vezérigazgató-helyettese, Gaál Péter a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának marketing igazgatója és Laufer Tamás az Albacomp Rt. vezérigazgatója írta alá.

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága 2003 novemberétől kibővítette kínálati portfolióját, s így ma már nem csupán az egyes szolgáltatáselemek, tömegtermékek önálló megjelenéséről beszélhetünk, hanem összegezve a távközlés és az informatika vívmányait, komplex megoldásokat kínál üzletfeleinek. A portfolió bővítését célozza többek között az Albacomppal kötött megállapodás is.

A két társaság a megállapodás értelmében arra vállalkozott, hogy cégeknek és intézményeknek komplex telekommunikációs és informatikai megoldásokat nyújtson: a szolgáltatások teljes körűen lefedik a szervezetek kommunikációs igényeit a belső hálózattól, a telefonközponton keresztül az elektronikus levelezésig vagy nyomtatásig. A Matáv és az Albacomp iparág-specifikus megoldáscsomagjait úgy alakították ki, hogy ezek pontosan megfeleljenek a középvállalatoknak. .

Az Albacomp és a Matáv együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza. Az Albacomp nemcsak beszállító és szoftverfejlesztő, hanem rendszerintegrációs partnere is a Matávnak. Az Albacomp Magyarország vezető számítógépgyártó háttereként tökéletes kiegészítője a Matáv komplex megoldásainak. Az új megoldások a hagyományos beszerzési konstrukciók mellett akár bérleti formában is elérhetők a középvállalatok számára.

A Matáv és az Albacomp abban bízik, hogy az együttműködéssel jelentős mértékben növekednek az eladásaik a vállalati szektorban. Az Albacomp az együttműködés során a kis- és középválallati szektorban szerzett informatikai projekt tapasztalataival és országos lefedettségű szervizhálózatával járul hozzá a piacon való közös fellépéshez. Az Albacomp a megállapodás révén eszközeladásait tekintve a következő évben jelentős mértékű növekedésre számít.

A Matáv a telekommunikáció és információtechnológiai ipar konvergenciáját felismerve döntött az új megoldások kialakítása mellett. Az elmúlt év piaci mozgásai azt mutatták, hogy az ügyfelek az üzleti folyamatokban jelentkező egyre összetettebb problémáikat kívánják e két szakterület kombinálásával megoldani.

Az Üzleti Megoldások Üzletág megoldásai választ kívánnak adni többek között a profitnövelés, az ügyfélkör-megtartás és nem utolsósorban a költséghatékony működés alapvető elvárásaira, megszólítva azon cégek, vállalkozások körét, amelyek a piaci versenykörülmények között törekszenek talpon maradni.

A Matáv komplex megoldásai az alábbi témaköröket ölelik fel:

  • ügyfélkapcsolati megoldások
  • biztonságtechnikai megoldások
  • megosztott Internet megoldások
  • szálloda megoldások
  • kereskedelmi lánc megoldások
  • távoli elérés megoldások

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága által kidolgozott megoldáscsomagok moduláris felépítésüknek, a részmegoldások önálló működésképességének köszönhetően lehetőséget kínálnak azok ütemezett megvalósítására, valamint egyedi, cégre szabott alkalmazások összeállítására. A komplex megoldások nyújtásának új eleme, hogy az ügyfelek egy kézből, a Matávtól rendelhetik meg az igényeikre szabott megoldáscsomagokat, vagyis az üzletág olyan fővállalkozói tevékenységre vállalkozik, amelynek célja, hogy ügyfelei üzletmenetét, üzleti folyamatait, azok fejlesztését a már meglévő megoldások módosításával, új megoldások kialakításával és a megoldások együttműködtetésével hatékonyabbá tegye.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu