Connect with us

Hirdetés

technokrata

Java Systems: a vállalati szoftverek világának gyökeresen új megközelítése

Laptop

Java Systems: a vállalati szoftverek világának gyökeresen új megközelítése

Leegyszerűsített licencelés, hat különböző, nyílt, biztonságos és igen kedvező árú szoftverrendszer a Sun Microsystems-től.

A Sun Microsystems „Network Computing 03” harmadik negyedéves termékbejelentéseinek keretében bemutatta a Sun Java Systemnévre keresztelt rendszerét, amely új szemlélet a költségek és a kockázat csökkentése érdekében a hálózati informatika szoftvereinek világában. A Sun Java System részeként a Sun hat új, nyílt, alacsony költségű és biztonságos szoftverrendszerbe tömöríti teljes szoftverkínálatát, ahol minden rendszer áttörést jelent az ár, a biztonság és az interoperabilitás szempontjából.

A hat új, Java márkanévvel ellátott, teljesen integrált rendszer platformot jelent a szerver, az asztali, a fejlesztői, az operátori és hamarosan a mobil, valamint a JAVA kártyás rendszerek számára.

A hat új Java System

Sun Java Enterprise System, vállalati infrastruktúra szoftverek konszolidált rendszere, amely az összes költséget, azaz a szoftverlicenc, a support, az üzemeltetés, a konzultáció és az oktatás árát is figyelembe véve, alkalmazottanként évente 100 dollárba kerül egy vállalat számára. A teljes integrált rendszerre egy időben jelennek meg a frissítések és az új szoftververziók, amely jelentősen leegyszerűsíti és kiszámíthatóvá teszi a vállalati szoftverrendszerek működtetését. A Sun Java Enterprise System 10 jelentősen megújított elemet tartalmaz, amelyek lefedik a vállalati middleware platform egészét, beleértve a hálózati azonosság-kezelőt, a kommunikációs platformot, a Java System Application Servert (korábban Sun ONE Application Server) vagy a Java System Portal Servert stb.
Sun Java Desktop System, korábbi projekt-nevén Mad Hatter, az irodai szoftverhasználatban a jelenleg használt, igen elterjedt szoftverekkel szemben valódi alternatívát jelentő, biztonságos, vírusokra rezisztens és más rendszerekkel kiválóan együttműködő szoftvercsalád, amely tartalmazza a StarOffice 7 irodai programcsomagot, egy Mozilla böngészőt, egy teljes értékű, szintén nyílt forráskódon alapuló levelező és naptárprogramot, a RealONE és Macromedia Flash lejátszókat. Mindez gépenként 100 dollárért lesz kapható, a Sun Java Enterprise System használatát választó vásárlók számára pedig csupán 50 dollárért vásárolható meg. A Sun Java Desktop System elsőként kínál valódi választási lehetőséget arra, hogy a személyi számítógépekre és munkaállomásokra kedvező áron elérhető operációs rendszer és irodai alkalmazáscsomag kerüljön, mivel az új szoftvercsomag a hagyományos asztali rendszerekhez képest igen jelentős megtakarítást jelent.
Sun Java Studio Enterprise: A Sun bejelentette a Sun Java Stúdió nevű átfogó fejlesztőeszköz-készletet a Sun Java Enterprise Systemhez, amely egy integrált fejlesztői környezetből (IDE), kapcsolófelület-készítőkből (connector builders), programmodulokból (plug-in), és a teljes Java Enterprise System futásidejű környezetből áll.
– Az N1 egy következő generációs operátor-platform, amely virtualizációs és erőforráskiosztási szolgáltatásokat biztosít a tárolóeszközökhöz, szerverekhez és blade szerverekhez, mostantól pedig – az új megosztott szolgáltatások, valamint az egy gombnyomásos telepítést végző N1 CenterRun 4.0 bemutatásával – alkalmazásokhoz is.

– A Sun két további rendszer tervezését is bejelentette:
A Sun Java Mobility System integrált platformot kínál különféle szolgáltatásokhoz a piacon ma jelenlévő több mint 200 millió javás mobileszközre – telefonokra, PDA-kra és más hordozható eszközökre.
A Sun Java Card System pedig egy teljes azonosítási platform, amelynek feladata, hogy személyi hitelesítési szolgáltatásokat nyújtson a biztonságos elektronikus kereskedelem és szolgáltatások érdekében a világon ma üzemelő mintegy 500 millió Java Card felhasználóinak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés