Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb fegyver a webes reklámok elleni harcban

Laptop

Újabb fegyver a webes reklámok elleni harcban

Csak napokkal azután, hogy egy amerikai bíróság kimondta, a felpattanó reklámok jogszerűek, új program jelent meg, ami ezek (és a többi hasonló kellemetlenkedő) eltávolítására hivatott.

Az Intermute nevű, USA-beli cég bemutatta SpySubtract szoftverét, amely képes a PC-t átnézni adware és spyware után, illetve el is távolítja az általa megtaláltakat a rendszerből. A vállalat alkalmazása különös figyelmet szentel a Gator jelentette veszély kiszűrésére (ez az egyik legismertebb olyan program, ami feltelepítése után felpattanó reklámokkal keseríti meg az internetező életét).

Természetesen nemcsak a Gator jelent veszélyt (példának érdemes megemlíteni a BearShare-t, a Kazaa-t vagy a DivX-et, melynek bizonyos változatait csak a Gator telepítése után lehet használni), ám az ez egyik legismertebb mind közül. A SpySubtract ezért hordozza magában az úgynevezett Gator Slayer funkciót, mely minden egyes alkalommal automatikusan eltávolítja a szoftvert, amikor az letöltésre kerül. Ezen felül több mint ötezer egyéb spyware-rel szemben képes felvenni a harcot az Intermute alkalmazása.

Két változatban érhető el a szoftver: a fizetős verzió 30 dollárba kerül, míg az ingyenes SpySubtract bárki számára letölthető. Hasonló szegmentálódás látható a cég másik ismert termékénél, az AdSubtractnál, mely a webhelyek reklámjainak (popup, banner stb.) eltüntetése végett született meg. Mindkét program ingyenes verziója letölthető a Terminal Download rovatából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés