Connect with us

Hirdetés

technokrata

Modern otthoni hálózati megoldások a Samsungtól

Laptop

Modern otthoni hálózati megoldások a Samsungtól

A Samsung Electronics bemutatta az új, házimozi rendszerek egyszerű kezelésére használható Anynet Interface platformot.

Az Anynet azoknak a következő generációs technológiáknak az egyike, melyekkel a Samsung a következő generációs hálózati megoldásokat alkalmazó modern otthonok irányvonalát kívánja bemutatni.

Az Anynet platform lehetővé teszi, hogy a fogyasztók előre beállítsák és automatizálják Samsung otthoni audio/video rendszerüket, így a HDTV, DVD-Combo egységeket, AV-vevő készülékeket és a műholdvevő STB egységeket, egy könnyen használható funkciómenü és egyetlen távvezérlő segítségével. Az Anynet platform segítségével a vásárló egy DVD filmet ˝progressive scan˝ képminőséggel, szélesképernyős formátumban és digitális térhangzású hangokkal a DVD lemez egyszerű beillesztésével és a ˝Play˝ nyomógomb megnyomásával nézhet meg. A csatlakozó eszközök programozva vannak a felhasználó saját beállításaira, és automatikusan konfigurálják a rendszer mindegyik elemét a kívánt felhasználói beállításokra egyetlen távvezérlő és egy egyszerű képernyőmenü segítségével. Minden A/V funkció elérhető két almenü kiválasztásával.

Manapság a legtöbb fogyasztó otthona több A/V egységgel rendelkezik, melyek mindegyike saját távvezérlővel, képernyőmenüvel és eszközbeállítási móddal rendelkezik. A Samsung új, innovatív Anynet Interface platformja felszámolja ezt a zavart és összevisszaságot, valamint azt a kényelmetlenséget, amit a több távvezérlő használata okoz. Az Anynet Interface platformmal a vásárlók minden otthoni szórakoztatóeszköz beállítását egy egyszerűen követhető nyomógomb használatával oldhatják meg.

DVD lejátszó elérése egyetlen nyomógomb megnyomásával
A távvezérlő egyetlen nyomógombjának megnyomásával és az Anynet menü ˝DVD lejátszása˝ menüpontjának választásával a házimozi-rendszerben minden egység automatikusan reagál a felhasználó utasítására. A DVD lejátszó automatikusan betölti a DVD lemezt és megkezdi a film lejátszását. A házimozi audio-rendszere bekapcsolódik és átkapcsolódik az előre kiválasztott térhangzás beállításokra. A TV kiválasztja a DVD bemeneti csatornát és a film megtekintéséhez megfelelő felbontásra vált. Mindez egyetlen ˝DVD lejátszása˝ parancs kiadására történik. A vásárlók ugyanilyen egyszerűen elérhetik HDTV, A/V-vevő vagy műholdvevő eszközüket az Anynet Interface platform segítségével.

A Samsung teljes körű intelligens otthoni megoldása – a homevita
A Samsung sokat dolgozott a teljes körű hálózattal irányított otthon létrehozásán, és egyesítette a ‘homevita Integrating Power Line Control’ (PLC) rendszert és a vezetékes/vezeték nélküli helyi számítógépes hálózati (LAN) technológiát.

A homevita az otthon egyedülálló vezérlésének lehetőségét adja a vásárló kezébe. Egy ˝Webpad˝ nevű mozgatható képernyő adja a felhasználói hozzáférést az otthoni alkalmazások széles skálájának működtetéséhez és vezérléséhez, beleértve a légkondicionálót, mosógépet, mosogatógépet, gáztűzhelyet, mikrohullámú sütőt és az internetes hűtőgépet. A hálózat kiterjed az otthon megvilágítására, a biztonsági távfelügyeletre, a parkolási rendszerekre és az automatizált biometrikus azonosító rendszerekre (ujjlenyomat- vagy arcfelismerő). A homevita a televízióban megjelenő információ vezeték nélküli Webpad készülékre történő sugárzását is lehetővé teszi. A vezeték nélküli TV-vel és a hozzákapcsolt digitális tárolóval a lakók kedvenc műsoraikat otthon bármikor és bárhol megnézhetik.

A Samsung Electronics 2003 októberében a Tower Palace épületben mutatta be a rendszert Szöul Dogok-dong városrészében (az otthoni hálózatok már korábban is léteztek kereskedelmi termékként). A homevita rendszert alkalmazták a Daegu városban található Taewang Apartment komplexumban, melynek lakói várhatóan 2004 májusában fognak beköltözni. A Samsung nemrégiben nyitotta meg a homevita Gallery bemutatótermet Szöulban, bemutatva a vállalat figyelemreméltó eredményeit ezen a hálózati területen.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés