Connect with us

Hirdetés

technokrata

Invitel-sikerek Magyarországon

Laptop

Invitel-sikerek Magyarországon

A közelmúltban két cég felsővezetői nyilatkoztak kedvezően az Invitellel való partneri kapcsolatukról, illetve az igénybe vett távközlési szolgáltatásokról.

[sajtóközlemény] A Com.Unique Kft. új építésű lakóházak távközlési rendszerének kiépítésére és üzemeltetésére szakosodott. Többségi tulajdonosa, az Autóker Holding Rt. ma piacvezető szerepet tölt be a lakóingatlan-építés terén. Korábban, az új házak telekommunikációs fejlesztésekor, az Autóker kedvezőtlen tapasztalatokat szerzett, ezért 2002-ben egy saját távközlési céget hozott létre, amely üzemelteti a házak belső telekommunikációját, miközben szerződésben áll egy nagy szolgáltatóval, amelyen keresztül biztosítani tudja a tökéletes kapcsolatot a külvilág felé is.

A helyi központokon keresztül olyan egyedi szolgáltatásokat nyújt a lakóknak, mint a lakóházakon belüli és közötti ingyenes telefonhívások, sőt egyes épületekben már a kaputelefon-hálózatot is integrálták a rendszerbe. Eközben szintén a saját hálózatukon keresztül érhető el az Internet- és kábeltévé-szolgáltatás is. Mind a telefonforgalom (a közvetlen elérésű HangPartner ISDN révén), mind pedig az Internet-forgalom (NetPartner MLLI bérelt vonalon) az Invitel hálózatán bonyolódik.

Kommunikációs szolgáltató partnerüknek az Invitel elődjét, a Vivendit egy meghívásos tenderen választották ki. Szakmabeliként jól ismerik a piaci feltételeket, így a döntő érv a legjobb árajánlat volt.

A Renault Hungária Kft. a Renault gépjárművek kizárólagos hazai importőre, így az összes magyarországi márkakereskedő velük áll szerződéses kapcsolatban. A kereskedői hálózat teljes informatikai támogatása is hozzájuk tartozik, hiszen az 1999-ben meghirdetett informatikai tender győztesével, a Vivendivel felépíttették a Renault saját intranetét, amely a márkakereskedői hálózat teljes kiszolgálásáról gondoskodik.

Ez a teljesen IP-alapú, kizárólag bérelt vonali hálózaton nyugvó zárt rendszer volt az első ilyen méretű webes magánhálózat Magyarországon. Márkakereskedőik és partnercégeik ezen a portálon keresztül jutnak hozzá mindenfajta termék-, akciós vagy műszaki jellegű információhoz. Sőt, a tevékenységükhöz tartozó valamennyi művelet is ezen a rendszeren keresztül zajlik.

Ezzel a Renault Hungáriának sikerült komoly lépéseket tenni a „nulla papír” elve felé, vagyis minimálisra csökkenteni a fizikai dokumentumforgalmat. Ráadásul márkakereskedőik a hálózaton keresztül közvetlenül elérik a franciaországi gyártási rendszerüket is, tehát a gyártás paramétereit közvetlenül a magyarországi vevőik igényei szerint tudják meghatározni.

Miután kiépült a magyarországi hálózat, – a kedvező tapasztalatok birtokában – további szolgáltatásokat vesznek igénybe a Vivenditől, illetve utódjától, az Inviteltől, így például a belföldi távolsági és a nemzetközi telefonhívások is az Invitel hálózatán bonyolódnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés