Connect with us

Hirdetés

technokrata

Red Hat Enterprise Linux 3.0

Laptop

Red Hat Enterprise Linux 3.0

A Red Hat útjára indította a szerverek operációs rendszereinek szánt linux legújabb változatának bétaverzióját.

A Taroon névre keresztelt tesztverzió csak pár napja van kint, s bárki letöltheti a cég FTP site-járól. A végleges változat egyébként még az idén ősszel piacon lesz, mondta Leigh Day, a Red Hat egyik szóvivője.

A jelenlegi, 2.1-es verzió az Intel Xeon és Pentium processzoraira épülő szervereket és munkaállomásokat támogatja, de a legújabb, 3-as Enterprise Linux már az Itanium és az Opteron CPU-s rendszereken is képes lesz futni. Ráadásul az IBM teljes szervervonalát támogatja.

Ezzel a verzióval a Red Hat megpróbálja utolérni a SuSE-t, amely már rendelkezik ezen szegmensben teljesítő operációs rendszerrel. Igaz, hogy – elemzők szerint – a legtöbb linuxot a Pentium vagy Xeon rendszerekre telepítik; a fejlődés azonban nem állhat meg.

A racionalizálás jegyében a Red Hat még 2002-ben osztotta ketté üzletágát a linuxszal hobbi szinten foglalkozók számára készített Red Hat Linuxra és az üzleti felhasználóknak készített Red Hat Enterprise Linuxra. Ez utóbbiban lassabban követik egymást a változások, így teremtve könnyebben követhető környezetet a szoftver- és hardvercégeknek. Csúcsigényeket is kielégítő funkciók, nagyobb költségek és jobb terméktámogatás – ez jellemzi még a vállalati Linuxot az otthoni felhasználásra szánt változattal szemben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés