Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adobe After Effects 6.0: animációs grafikák és vizuális trükkök

Laptop

Adobe After Effects 6.0: animációs grafikák és vizuális trükkök

A jelentősen továbbfejlesztett változat fejlett szöveges motort, OpenGL támogatást, és új vizuális eszközöket vezet be.

Az After Effects 6.0 új szöveges lehetőségeivel a felhasználók a szöveget közvetlenül a kompozíciós ablakban vihetik be, szerkeszthetik és formázhatják. Az After Effects felhasználók a Photoshop file-okból importált szöveget precízen és hatékonyan szerkeszthetik és formázhatják, egy szövegrétegen pedig külön mozgathatnak karaktereket, karakterláncokat, szavakat, vagy sorokat. A fejlett szövegmotorral a tervezők a szöveges animációkat újszerű módon kezelhetik, ami a figyelmet még jobban felkeltő feliratsorokat eredményez.

Az After Effects 6.0-ban a képernyőn renderelés sebességét és interaktivitását jelentősen javítják a teljesítmény optimalizációk, így például az OpenGL szabvány, mely a 2 és 3 dimenziós grafikák generálását gyorsítja fel. A javított többprocesszoros támogatás mellett az After Effects 6.0 Professional változata különlegesen gyors és pontos mozgáskövetővel szolgál. Az Adobe Photoshop technológián alapuló új vektoros festőeszközökkel a szakemberek bármely rétegre festve, filmeket retusálva, és maszkokat készítve élénkíthetik a projekteket. A Clone Stamp eszközzel az After Effects felhasználók képsorokat tudnak idősíkon klónozni. Az After Effects 6.0 Professional változata tartalmazza továbbá a The Foundry Academy Award-díjas Keylight háttér szeparációs technológiáját.

Az Adobe After Effects 6.0 kétféle, Professional és Standard változatban jelenik meg. Az After Effects Professional változatot igényes gyártási környezeteknek szánták. A Standard változat 2 és 3 dimenziós kompozitáló, animációs és trükk eszközeit fejlett jellemzőkkel párosítja, így például: mozgáskövető és stabilizációs kezelőszervek; további háttérszeparációs eszközök; több mint 30 további effekt; valamint renderelés automatizálás szkript alkalmazásával, és csatornánként 16 bites színmélység támogatása. Az After Effects Professional változat továbbá több más gyártó bővítményeit tartalmazza, többek között a Digital Anarchy 3D Assistants Lite, illetve a Zaxwerks Invigorator Classic változatát. Az ilyen kiegészítő jellemzőket nem igénylő vállalkozások számára az alap animációs grafikai és vizuális trükk eszközkészlettel rendelkező Standard változat is elérhető.

Az Adobe After Effects 6.0 együttműködik az Adobe Premiere Pro-val, és a Photoshoppal, és önálló alkalmazásként, vagy az új Adobe Video Collection részeként szerezhető be.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe After Effects 6.0 2003. augusztusától lesz kapható Mac OS X 10.2.6, Windows 2000 és Windows XP változatban. Az After Effects 6.0 Standard változata 196 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron, a Professional változat pedig 319 ezer forintos ajánlott áron lesz beszerezhető. A Standard változat regisztrált felhasználói 63 ezer forintos áron frissíthetnek After Effects 6.0-ra, Professional változat felhasználói pedig 91 ezer forintos áron frissíthetnek az új verzióra. A Standard változat előző verzióinak tulajdonosai 165 ezer forintért frissíthetnek Professional változatra. Mindkét változat beszerezhető lesz az Adobe licenc és oktatási programok keretében is.

A Zaxwerks Invigorator Classic bővítmény az Adobe After Effects 6.0 Professional Edition oktatási és frissített változatával nem kapható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés