Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték a Belügyminisztérium website-ját

Dotkom

Feltörték a Belügyminisztérium website-ját

Még péntek délután törték fel a BM és a rendőrség honlapját; a gyanútlan webezők előtt pornográf tartalmak jelentek meg.

Ismeretlen támadók törték fel péntek délután a Belügyminisztérium és a rendőrség website-ját, aminek következtében a megszokott híroldalak helyén a Goldengate magyar pornósite lapjai jelentek meg a gyanútlan webezők előtt. A HavariaPress szerint emellett a feltört website-okon egyes oldalak elérhetetlenné váltak – a szolgáltatást a késő esti órákra sikerült helyreállítani.

Az ismeretlenek ellen megindult a nyomozás, arra azonban egyelőre nincsen válasz, hogy a bűncselekményt elkövetőknek sikerült-e titkos információk birtokába jutni. Ez egyébként már a második támadás, ami a rendőrséget éri: a hírügynökség szerint a szervezet első, ideiglenes weblapja egyszer már áldozatul esett hasonló akciónak. Az illetékesek úgy nyilatkoztak akkor, hogy a végleges belügyi website a Miniszterelnöki Hivatal által kezelt (feltörhetetlennek tartott) szerverén fog majd futni.

Az MTI értesülése szerint a támadás kapcsolatba hozható hétvégén, Tatabányán zajló hackertalálkozóval. A Hakctivity-t szervező Kovács Krisztián szerint a két eseménynek nincsen köze egymáshoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés