Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackerkonferencia Tatabányán

Dotkom

Hackerkonferencia Tatabányán

Tatabánya ad otthont az első magyar hackerkonferenciának július 5–6-án. A hiánypótló, nonprofit rendezvény történelmi mérföldkőnek számít a hazai informatikában.

A Hacktivity névre keresztelt rendezvény egyik célja, hogy olyan informatikai alapfogalmakat tisztázzon, amelyeket ma Magyarországon egyáltalán nem, vagy rosszul értelmeznek. A másik fontos célkitűzés pedig egy olyan szubkultúra megismertetése a felhasználókkal, amely minden fejlett országban jelen van, elősegítve az adott ország informatikai kultúrájának fejlődését – jelezte Kovács Krisztián, a konferencia szervezője.

Magyarországon most először rendeznek olyan rendezvényt, amely a felhasználó szemszögéből foglalkozik az információtechnológia (IT) biztonsági vonzataival. Amerikában és Európa egyes országaiban már több éve tartanak ilyen találkozókat, alkalmanként hivatalos szervek támogatásával.

A hazai közbeszédben az angol hacker és cracker szavak rokon értelmű kifejezésekként szerepelnek, jóllehet jelentésük éppen ellentétes egymással. A filmnyelvre lefordítva a két karakter nagyjából a fehér, illetve a fekete kalapos cowboynak feleltethető meg. Vagyis míg az előbbi célja a segítségnyújtás, addig az utóbbit kizárólag rossz szándékok vezetik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés