Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dinamikusan növő noteszgép-eladások

Dotkom

Dinamikusan növő noteszgép-eladások

Az Egyesült Államokban a számítástechnikai eszközök eladásának erősödéséhez jelentős mértékben járulnak hozzá a noteszgépek.

Áprilisról májusra pontosan egyharmadával nőtt a hordozható számítógépek értékesítése az USA-ban. Az NPD Techworld felmérése szerint már nagyobb bevétel származik a notebookok eladásából (a teljes profit 54 százalékát adják), mint a ˝hagyományos˝ asztali PC-k árusításából – igaz, ez utóbbiak igen alacsony áraik miatt még mindig többségben vannak darabszámukat tekintve.

A kétszámjegyű piacbővülésnek több oka is van. Egyrészt jelentős mértékben estek az egy-két évvel ezelőtti szinthez képest az árak: az elmúlt két évet tekintve évente 250 dollárral vált olcsóbbá a tipikus notebook. Áprilisról májusra ennek értéke 75 dollár lett, így jelenleg 1294 dollárba kerül egy átlagos hordozható számítógép. Másrészt a noteszgépek tudása már számos esetben vetekszik, vagy le is hagyja a desktop PC képességeit (mind teljesítmény, mind felszereltség terén). Ezen felül a mobilitás egyre fontosabb tényezőnek számít, hiszen a notebookot könnyen el lehet vinni bárhová, nem kell nagy monitort és gépházat cipelni.

Ez a trend tovább erősödik, vélik az elemzők. Nemsokára következik ugyanis az év (noteszgép-eladások szempontjából) második legerősebb hónapja, az augusztus (a decembert tartják a legjobbnak). A keresletet elsősorban az iskola- és a munkakezdés növeli meg, így az értékesítések további növekedése prognosztizálható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés