Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes támadások dömpingje hétvégén

Dotkom

Internetes támadások dömpingje hétvégén

Előrejelzések szerint ugrásszerűen meg fognak nőni az online támadások az előttünk álló hétvégén, egy verseny miatt…

Egy felhívás miatt nagyszabású online vandalizmus lesz úrrá az Interneten a hétvégén – jósolták az Egyesült Államokban. Ekkorra időzítették ugyanis az a ˝versenyt˝, melynek nyertese az lesz, aki a legtöbb pontot szerzi meg website-ok deface-elésével. Minden egyes feltört weblap után pontot kapnak a versenyzők, annál többet, minél kevésbé népszerű szerverre sikerült behatolni. Aki a legkevesebb idő alatt deface-el 6000 szervert, az nyer (a verseny jellegéből adódik, hogy ennél sokkal több számítógép, illetve website esik majd áldozatul).

Nem egy IT biztonságtechnikával foglalkozó cég adott ki ezért figyelmeztetést. A várható veszélyt komolyan veszik, ugyanis bizonyos jelek arra engednek következtetni, hogy valami tényleg készülőben van. Peter Allor, az ISS incidensekre reagáló csapatának egyik menedzsere elmondta, hogy az elmúlt pár napban visszaesett a deface-elések száma, ellenben a scannelések mértéke érezhetően nőtt.

Ezt megerősítette a Zone-H website is, amely a világ legnagyobb deface-elt weblap-listájával rendelkezik. A szolgáltatást üzemeltetők elismerték, hogy visszaesett az adatbázisukba az utóbbi napokban felvitt betörések száma. Roberto Preatoni, a Zone-H alapítója és szerkesztője a következőképp nyilatkozott: ˝Ez nem jelenti azt, hogy a crackerek a tengerparton süttetnék a hasukat. Inkább annak az előszele, hogy célpontokat keresnek, és a verseny idején akarják a feltörhetőnek tartott website-okat ´learatni´.˝

Meg is becsülte a Zone-H atyja a támadásoknak áldozatul eső weblapok számát: Preatoni 20 és 30 ezer közé teszi a hétvégén feltört website-ok várható mérlegét. Elmondta azt is, hogy szerinte a teljesítmény növelése rövid idő alatt csak úgy vihető végbe, ha direktben a host szervereket támadják meg – ezek ugyanis nem ritkán website-ok ezreinek szolgáltatják az internetes kapcsolat alapját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés