Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás, tönkrement CD vagy DVD? Segít az IsoBuster!

Laptop

Hibás, tönkrement CD vagy DVD? Segít az IsoBuster!

Megjelent az IsoBuster 1.4-es változata, mely akkor nyújthat segítséget, ha egy rosszul megírt vagy az idő múlásával valami miatt hibássá vált CD-vel vagy DVD-vel akad dolgunk.

Azt azért rögtön a cikk elején le kell szögezni: a program nem csodaszer. Viszont segíthet akkor is, ha esetleg már lemondtunk az adathordozó korongról – a szoftver ugyanis képes kezelni az optikai meghajtóban levő médiát, még ha az valamilyen okból hibás is. Például egy családi fotóalbumot tartalmazó CD meghibásodása jóvátehetetlen károkat okozhat – ugyan az adatmentő cégek többnyire vissza tudnák hozni az odaveszett információk nagy részét, azonban ezért igen borsos árat kell kifizetni. Ilyen, és ehhez hasonló esetekben érdemes próbát tenni az IsoBusterrel.

A szoftver funkcióinak nagy része ingyenesen (freeware) használhatók, azonban rendelkezik olyan képességekkel, melyek csak pénz ellenében aktiválhatók. Az IsoBuster CD-ről és DVD-ről egyaránt képes adatot menteni. A 35 nyelvet (köztük a magyart is, állítják a fejlesztők, de az alapértelmezett nyelvek listájában a magyar nem található) ismerő program új változata még jobb hibakezelést ígér, s használatával akár felületteszt is végezhető. A következő image-formátumokat ismeri: DAO (Duplicator), TAO (Duplicator), ISO (Nero, BlindRead, Creator), BIN (CDRWin), IMG (CloneCD), CIF (Creator), FCD (Uncompressed), NRG (Nero), GCD (Prassi), P01 (Toast), C2D (WinOnCD), CUE (CDRWin), CDI (DiscJuggler), CD (CD-i OptImage), GI (Prassi PrimoDVD), PXI (PlexTools).

Támogatott CD-formátumok: CD-i, VCD, SVCD, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-R, CD-RW stb.

Támogatott DVD-formátumok: DVD-ROM, DVCD, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW stb.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés