Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple iBook – nagyobb teljesítmény alacsonyabb áron

Dotkom

Apple iBook – nagyobb teljesítmény alacsonyabb áron

Az Apple a PowerBook vonal mellett felfrissítette iBook noteszgépeit is, amelyek teljesítménye megnövekedett, áruk viszont lecsökkent.

Három iBook modell közül is választhatnak a vásárlók, amennyiben emellett az Apple noteszgép mellett döntek. Az elsőben levő processzor 700 MHz-es órajelen működik, kijelzője egy 12,1 colos TFT LCD. 128 MB-nyi operatív tárral és egy 20 GB-os merevlemezzel rendelkezik, illetve egy CD-ROM meghajtó is helyet kapott a mobil eszközben. Mindezért 1000 dollárt kell kifizetni.

A második típus már kicsivel jobb képességekkel rendelkezik: processzorának órajele 800 MHz. Kijelzője megegyezik az olcsóbb modellben alkalmazott 12,1 colos TFT LCD-vel, s operatív tár terén sem történt változás: 128 MB-nyi memória található a noteszgépben. Ugyanakkor háttértára nagyobb: egy 30 GB-os merevlemez fogadja a felhasználó adatait és programjait. Ha mégis betelne a nagyobb winchester, akkor jöhet jól a CD-RW/DVD kombó meghajtó. Ezen típus 1300 dollárba kerül.

A harmadik és egyben legnagyobb tudású iBook szíve egy szintén 800 MHz-es processzor, ám kijelzője nagyobb mérettel rendelkezik: képátlója 14 colos. Memóriája duplája a korábbi két típusnak: 256 MB-nyit rakott bele a gyártó. Merevlemezének mérete nem változott, 30 GB-os kapacitással rendelkezik. A CD-RW/DVD kombó optikai meghajtóval is felszerelt iBook ára 1600 dollár.

Általános jellemzők

– PowerPC G3 processzor, 512 KB-os L2 cache-sel
– 100 MHz-es rendszerbusz
– 3,3 V-os SO-DIMM foglalatok, maximálisan 640 MB-ig bővíthető operatív tár
– maximálisan 1024×768-as felbontású TFT LCD kijelző
– beépített 56 kbps-os modem
– 10/100-as Ethernet csatoló
– 11 Mbps-os Airport Card
– 16 bites sztereó hangkimenet
– 47 és 55 Wh-s lítium-ion akkumulátor 6 órás üzemidővel



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés