Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb támadás: ezúttal a Google vezetőjéhez törtek be!

Dotkom

Újabb támadás: ezúttal a Google vezetőjéhez törtek be!

Elég volt egy fiók, hogy fél millió emberhez eljusson a támadás.

Nem úszta meg a mostanában oly divatossá vált fiókfeltörést a Google vezetője, Sundar Pichai sem. A kaliforniai vállalat magasrangú személye lelkes Quora felhasználó, a hackerek pedig ezen fiókjába léptek be. Sajnos azonban a Quorához a Twitter fiókja is hozzá volt kapcsolva, így ellepték Pichai falát a hackerektől üzenetek.

Ez utóbi azért is probléma, mert a cégvezérnek több mint félmillió követője van, azaz rengetegen találkoztak a betöréssel. Érdekesség, hogy ezt a betörést is az OurMine csapata követte el, ők felelősek Zuckerberg Pinterest és Twitter fiókjának a feltöréséért is. Az OurMine persze nem szeretné, ha “mezei hackerekként” tekintenének rájuk, ezért többször is hangsúlyozták, hogy biztonsági cégként szeretnének működni a jövőben és ezért minden áldozatuknak támogatást nyújtanak, hogy hogyan kerülhetik el a jövőben az ilyesfajta támadásokat.

sundarpichai_big_2

Ezekből azonban biztosan lesz még, hiszen amellett, hogy már célbavették a Spotify vezetőjét, hangsúlyozták, hogy még jónéhány módszer van a tarsolyukban, amellyekkel ismert személyek fiókjai felett vehetik át az irányítást. Jó hír, hogy az OurMine egyetlen felhasználói adatot sem töröl, illetve a jelszavakat sem módosítják, pusztán csak bejutnak a fiókokba és aztán néhány üzenetet posztolnak onnan.

Pichai most valószínűleg nem a saját felelőtlensége, hanem a Quora egyik biztonsági résének az áldozata lett, az OurMine csapata ugyanis már jelezte a hibát a vállalatnak, de azok nem reagáltak rá, ezért folyamodtak ehhez a drasztikus módszerhez.

Ettől függetlenül nem győzzük hangsúlyozni, hogy érdemes minden szolgáltatáshoz más jelszót megadni, így elkerülhetőek azok az esetek, amikor egy adatszivárgás után minden adatunkhoz hozzáférhetnek a hackerek.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés