Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenyűgöző 360 fokos kamerát épített a Facebook

Dotkom

Lenyűgöző 360 fokos kamerát épített a Facebook

Az árán kívül nem is lehet belekötni.

A Facebook nem szeretne kimaradni az elkövetkező év egyik legnagyobb slágeréből, a VR-ból sem. A közösségi oldal amellett, hogy már régóta támogatja a 360 fokos videók publikálását, most újabb lépést tett annak érdekében, hogy a felületén minden korábbinál több, virtuális valóság szemüvegben élvezhető tartalom jelenjen meg. A természetesen hagyományos módon is élvezhető (ilyenkor vagy a telefont kell mozgatni, vagy az egérrel kattintgatni) 360 fokos videók készítését ugyanis nem mindennapi módon támogatja a Facebook, hiszen egy igencsak különleges, a maga módján egyedülálló kamerát mutattak be.

fb_360_02.0

A Facebook Surround 360 nem kevesebb, mint 17 darab kamerát használ, amelyből  14 darab a “csészealj” oldalán helyezkedik el, míg a maradék három, halszem optikájú egységből kettőt alulra, egyet pedig felülre helyeztek el. Mindez garantálja, hogy teljesen térben nézhető lesz a kép, nem úgy, mint sok 360 fokos kamera esetén, ahol az elsó és felső részt elmossa a szoftver. Apropó szoftver, természetesen a Sorround 360 webes alapú megoldást használ, amely segítségével az eszköz akár 8K felbontású anyagokat is ki tud exportálni! A felvételeket a Gear VR mellett Oculusban és más, virtuális valóság szemüvegben is meg lehet nézni, illetve természetesen a Facebook alkalmazásban is élvezhetjük a videókat.

fb_360_03.0

A közösségi oldal közleménye alapján egy Surround 360 megépítése 30 ezer dollárba (8,2 millió forint) kerül, azaz egyáltalán nem a magánszemélyeket célozzák meg vele, sokkal inkább azokat a tartalomkészítőket, akik eddig nem ismert élményt szeretnének biztosítani a rajongóik számára. A nyílt forráskódú projektként megjelenő eszköz elsőként a GitHubra kerül majd fel, valamikor a nyár folyamán.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés