Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási bajban van a PC-piac

Laptop

Óriási bajban van a PC-piac

Egyre kevesebb számítógépet vásárolnak.

Gyakorlatilag évtizedes mélypontra jutott a PC-piac, legalábbis a Gartner és az IDC felmérései alapján. Míg a Gartner szerint a termékkategória az első negyedév során 9,6%-os csökkenést szenvedett el, így csak 64,8 millió eszköz talált gazdára. Összehasonlításképp utoljára 2007-ban járt 65 millió alatt az eladási mutató, azaz igen rossz a helyzet.

Lenovo YOGA 710 11-inch_laptop_silver

Sőt, az IDC mérései még rosszabb képet festenek, az elemzőcég szerint ugyanis a globális visszaesés 11,5%-os volt és csak 60,6 millió PC talált gazdára. Érdekes, hogy az eladási sorrentben sem értenek egyet a cégek, hiszen míg a Gartner szerint a Lenovo, a HP, a Dell, az ASUS és az Apple volt az 5 legnagyobb PC-gyártó, míg az IDC szerint a Lenovo-t, a HP, a Dell, az Apple és az ASUS követte.

macbook1

A legnagyobb problémát alapvetően az jelenti, hogy sem a magánszemélyek, sem a cégek nem akarnak új számítógépet vásárolni, hiszen manapság már 5-6 évig is jól használható egy PC. Bár a Windows 10-et sokan megváltóként várták, egyelőre úgy tűnik, hogy ezen a trenden a redmondi gyártó újdonsága sem tud változtatni.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés