Connect with us

Hirdetés

technokrata

IKARUS-FŐNIX: komponens-alapú üzleti alkalmazások

Laptop

IKARUS-FŐNIX: komponens-alapú üzleti alkalmazások

Az IKARUS-FŐNIX Kft. az IFS Applications nevű integrált vállalatirányítási rendszert választotta a vállalat jövőre vonatkozó stratégiáját támogatni képes üzleti megoldásként.

Az IKARUS-FŐNIX Kft. és a Műszertechnika-Horizont Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft. nem rég kötötte meg azt a szerződést, mely az IFS Applications integrált vállalatirányítási rendszer pénzügy-számviteli, logisztikai, termelésirányítási moduljainak bevezetését foglalja magában a szeghalmi székhelyű vállalatnál. Ez a szerződés annak az együttműködési megállapodásnak az első eredménye, melyet az IFS Hungary Kft. a közelmúltban kötött a Műszertechnika-Horizont Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft-vel.

Az IKARUS-FŐNIX Kft. az IKARUS csoport tagjaként üzemanyagtartályokat, alvázakat, valamint egyéb járműipari alkatrészeket gyárt a mezőgazdasági gépiparban és a haszonjármű-iparban tevékenykedő multinacionális partnerei számára. A cég stratégiájának fő elemei, egyrészt tevékenységének magasabb fokú integrációja a globális járműiparba, a gyártási együttműködések illetve stratégiai kapcsolatok segítségével, másrészt az elmúlt 40 év járműgyártási tapasztalata, megújult technológiai háttere és innováció segítségével az egyik legjelentősebb ipari vállalattá válni Magyarországon. Stratégiája megvalósításához a vállalatnak mindenképpen szüksége volt egy korszerű integrált vállalatirányítási rendszerre és a feladatra az IFS Applications-t találta a legalkalmasabbnak.

Az IFS Applications modern komponens-alapú architektúrája lehetővé teszi, hogy a vállalat mindig csak azokat a komponenseket vásárolja meg, amire éppen szüksége van, majd a későbbiekben a szervezet igényeinek megfelelően lehet a rendszert további modulokkal bővíteni. Az IFS rendszere különösen jól képes támogatni a különféle együttműködésen alapuló üzleti modelleket, melyre az IKARUS-FŐNIX stratégiájának sarkalatos pontja, a magasabb fokú járműipari integrációra való törekvés okán különösen nagy szüksége van. A rendszer bevezetése idén júliusban indul a vállalatnál.

Az IKARUS csoport egyébként Szeghalmon kívül még Budapesten, Móron, Székesfehérváron, valamint Szegeden is rendelkezik gyártóbázissal, valamint többek között olyan világhírű járműipari vállalatoknak szállít alkatrészeket, mint a Renault, a Volvo, az Iveco, a Neoplan, a Kässbohrer, a DAF, a John-Deere, és a Bobcat, illetve a Volkswagen, az Audi, a Mercedes, a Saab, az Opel és a Suzuki.

Az IFS Hungary Kft. az 1983-ban alapított svéd, integrált üzleti megoldásokat fejlesztő IFS AB leányvállalataként 2000 óta foglalkozik az IFS Applications rendszer hazai képviseletével, melyben kiemelt partnere a Műszertechnika-Horizont Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft.

Az IFS Applications nevű integrált vállalatirányítási rendszert már olyan nagyvállalatok használják Magyarországon, mint például az Akzo Nobel Coatings Festékgyártó és Kereskedelmi Rt. vagy a Prodax Elektromos Szerelvénygyártó részvénytársaság.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés