Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter látogatása az Ericsson Magyarországnál

Dotkom

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter látogatása az Ericsson Magyarországnál

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter tegnap látogatást tett az Ericsson Magyarország telekommunikációs gyártó vállalat óbudai telephelyén, ahol Fodor István elnök, Staffan Pehrson vezérigazgató, Boda Miklós kutatás-fejlesztési igazgató, vezérigazgató-helyettes és Monszpart Zsolt vezérigazgató-helyettes fogadták.

A találkozó során elsősorban iparpolitikai kérdésekről volt szó. A miniszter tájékoztatást adott a gazdaság jelenlegi helyzetéről és a minisztérium terveiről. A vállalat vezetői ismertették a cég múltját, helyzetét és jövőbeni elképzeléseit. Részletesen bemutatták a kutatás és a fejlesztés kiépítésének stratégiáját, a regionális szakértői központ kialakításának történetét és módját.

A konzultáció-jellegű megbeszélésen sok szó esett aktuális iparpolitikai kérdésekről. Csillag István miniszter kijelentette: „Optimista vagyok a hazai gazdaság helyzetét illetően, de a fejlett technológiák hazai művelése területén még sok, az Ericssonhoz hasonló példára van szükségünk. Különösen az egyetemekkel folytatott együttműködés ericssonos modelljét tartom követendőnek.”

A megbeszélésen szóba kerültek a hazai információs társadalom dinamikus építésének iparpolitikai vonzatai is.

Fodor István és Staffan Pehrson ismertették a miniszterrel azokat a lehetséges programokat, amelyek segítségével a hazai infokommunikációs kis- és közepes vállalatok egy része nemzetközivé válhat.

„A recessziós környezet ellenére Magyarországnak jó esélyei vannak néhány fejlett technológiájú ágazatban európai-szintű kitörésre. Tizenkét év iparfejlesztési munkánk alapján vallom, hogy a nemzetközi technológia tartós hazai K+F jelenlétét a lépésről-lépésre stratégiájával és értékek megjelenítésével lehet megvalósítani.” – nyilatkozta Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés